Васил Евтимов: Не можем да работим така, със сигурност ще има промени


Васил Евтимов: Не можем да работим така, със сигурност ще има промени
(сн. НБЛ)
05-12-2022 21:50 | Max Sport 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов обеща в отбора да има промени след загубата срещу ЦСКА в София. Той изрази и разочарованието си от представянето на част от играчите си:

 

„Ключовото беше, че моите играчи не знаят система срещу зона. Казах им, че ЦСКА ще пази зона. Работихме, казаха, че всичко знаят, но явно не ги знаят. Не мога да очаквам нищо по-добро. С 29% успеваемост не може да победим абсолютно никой в НБЛ. Това, което най-много ме дразни и съм в потрес е, че са ни хванали 23 борби в нападение. Казах им - ако искате да спечелите, трябва да спечелите борбата.

 

Някои от моите играчи не играят за победа, те просто искат да са на терена, да свърши мачът и да се приберем после в Бургас. Но аз това няма да го толерирам, аз мисля, че даже някои от нас, даже аз в това число, може би загубихме нашата работа - някои от играчите, включително и ние като треньорски щаб. Не можем да работим по този начин. Полагат се много усилия те, явно аз не съм направил правилния избор на играчите.

 

Ще направя генерална оценка след малко, като се прибера вкъщи, ще говоря по телефона с когото трябва от клуба и ще вземем решението, защото това не е баскетболът, който искам да играем. Не сме играли 16 дни, но и Пловдив не бяха от 23, програмата е такава. Не искам да се оправдавам. Страшно съм разочарован, явно не съм си свършил работата като треньор те да знаят комбинациите. Не мога преди всяко нападение да искам прекъсване и да казвам комбинациите. Трябва да си професионалист.

 

Мисля, че с това, което показваме, нормално е нещо да стане. Няма как така да продължи. Аз няма да се откажа, продължавам да се боря, от клуба са ми гласували доверие да водя този отбор, но явно няма връзка между играчите и химията, затова трябва да вземем мерки това да се оправи по този начин.

 

Двамат гардове днес не могат да наредят отбора. Те не са млади, трябва да носят отговорност. Мони пък не е играл почти седем седмици, но направи каквото можа за две тренировки с контакт с отбора. С петима човека в днешния баскетбол няма как да играя.

 

Чакаме завръщането на Уотс, ротацията е къса, няма как. Младите първо трябва да ми покажат на тренировка. Някои не знаят какво е силна и слаба страна. Не може да играеш професионален баскетбол без елементарни неща, на този етап няма как да им гласувам доверие. Чакам и аз да видя какво е решението, но ще има промяна със сигурност.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи