Йордан Минчев се завръща в Унгария


Йордан Минчев се завръща в Унгария
(сн. balkan-basket.com)
07-07-2022 20:39 | BGbasket.com

Йордан Минчев отново ще играе в Унгария. Баскетболистът бе обявен като ново попълнение на местния Атомерьомю Пакш, като договорът е за един сезон.

 

Преди година националът се присъедини към друг унгарски тим – ОШЕ Лайънс, но заради контузия се раздели преждевременно с отбора. След това той се завърна в България, където след възстановяването си довърши сезона с Левски.

 

„Много съм развълнуван, че мога отново да играя в Унгария и то за отбор като Пакш. Знам името, което той си изгради в страната и е страхотно. Познавам лигата, баланса на силите и феновете винаги създават страхотна атмосфера, където и да отидем. Харесвам това в Унгария. Миналата година отборът имаше трудности, но това е в миналото. Нямам търпение да дойде по-добър сезон и трибуните отново да се напълнят със спортни фенове“, заяви Минчев при представянето си.

 

Тимът завърши последен в изминалия шампионат, но успя да се пребори за мястото си в елита.

 

Старши треньорът на Атомерьомю Ференц Цирке не спести суперлативите си за българина: „Радвам се, че успяхме да подпишем с Йордан - играч, който познава унгарското първенство. Може да се използва на позиции 4 и 3, което ни дава повече възможности от тактическа гледна точка. Той ще бъде важно звено в нашия отбор.“

 

Йордан Минчев получи контузия в двубоя на националния отбор срещу Босна и Херцеговина в Сараево, като все още няма яснота около състоянието му.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Минчев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи