Николай Пеев: Това е най-щастливата ми титла


Николай Пеев: Това е най-щастливата ми титла
(сн. balkan-basket.com)
15-06-2022 19:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан U16 Николай Пеев бе изключително емоционален след спечелената титла в първенството от неговия тим. Трофеят бе трети пореден за "зелените" при 16-годишните и общо шести при този набор. Ето какво сподели наставникът след края на турнира:

 

„Това е най-щастливата ми титла, тъй като не бяхме фаворити. Всяка година сме тотални фаворити, но тази не бяхме. Знаех, че имаме възможност, познавайки момчетата и техния характер, знаейки как се раздават на тренировки.  Макар и да нямаме много талантливи деца, знам, че с много труд и постоянство, можем да постигнем успех и го постигнахме.


Тази година изиграхме доста мачове с БУБА Баскетбол и повечето ги загубихме, но знаехме, че все пак имаме психологията на победителите. Нашите момчета не са свикнали да губят и не мога да си позволяват да губят. Свикнали са да играят на макс. Друго е, че имаме много добра защита, а знаете, че такива турнири се печелят със защита, а не с нападение.

 

По-различното днес беше, че акцентирахме върху техни играчи, които ни наказаха в първия мач, върху тяхната игра. Другото е, че исках да бъдем малко по-компактни в защита. В първия мач тичахме много, играехме агресивно, но бяхме разпилени. Исках днес да играем по-компактно и това беше тайната на успеха във финала.


Сашко не тренираше с нас цяла година. Това беше голям проблем, защото ние вече тренираме други защити и нападения, но независимо от всичко, той е страхотно момче. За много малко разбира какво трябва да се прави. Да, понякога прави някои неща, които не трябва да прави, но знаем, че той е лидер и накрая той ще изнесе нещата, както го и направи.


Равносметката ми за сезона е отлична. Много малко не ни достигна да се класираме във финала на Европейската лига. Играхме плейофи. Виждате днес един страхотен завършек на сезона. Завършихме един цикъл от 6 години, който е повече от успешен и гледаме само напред.


Страхотно е, че тази година имахме трима юноши в мъжкия отбор. Искам малко повече политиката на клуба да бъде насочена в тази посока, знам, че е трудно, защото хем сме шампиони, имаме шампионски амбиции, хем искаме да налагаме и младежи. Сигурен съм, че ако тези момчета продължават да се развиват, двама-трима от тях също могат да бъдат потенциални играчи в мъжкия отбор.


Казах на момчетата „Аз не мога да губя. Искам и вие да бъдете това.“ Много се ядосвах и с набор 2007, защото така и не успях да ги науча да се трудят тази година и да тренират. Казах им, че трябва да се раздаваме. Много мачове направихме равни, защото играхме не така, както трябва. Казвах им, че трябва да трудим на макс, за да имаме успех. Момчетата виждаха, че така трябва и го направиха.


Благодаря на всички момчета от отбора. Пожелавам им успех. Аз вече няма да бъда техен треньор, пък аз ще видя какво ще правя.


Сигурен съм, че ние вече ще ставаме доминант, познавайки характера на кмета Иван Гавалюгов, познавайки Сашо Везенков, който знам какво прави, познавайки Мишо Михайлов, познавайки обстановката в града с феновете, убеден съм, че ни чакат само хубави неща.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Николай Пеев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи