Определиха домакините на Евробаскет 2025 при мъжете


Определиха домакините на Евробаскет 2025 при мъжете
29-03-2022 14:18 | BGbasket.com

Латвия, Кипър и Финландия ще бъдат домакини на европейското първенство по баскетбол за мъже през 2025 година. Това решение бе взето по време на среща на Борда на ФИБА Европа в Мюнхен. Латвия ще бъде домакин на част от груповата фаза и на финалите, а Кипър и Финландия ще организират по една група от първия етап на шапионата.

 

Трите страни бяха сред шестте кандидати да приемат най-големия европейски баскетболен форум заедно с Украйн, Унгария и Русия. Предвид войната Украйна, в израз на солидарност със страната, ръководителите на ФИБА решиха да оставят срок до ноември 2022-а за преговори за евентуално домакинство на една от групите на предстоящото през 2025 година първенство. Кандидатурата на Русия пък бе отхвърлена още в началото на месеца.

 

Кипър за първи път кандидатства за подобен форум. Финландия бе домакин на груповата фаза на Евробаскет 2017, докато Латвия прие началната фаза на Евробаскет 2015.

 

Отборите от Русия вече бяха извадени от всички надпревари на ФИБА до второ нареждане, а именно руснаците са един от съперниците на България в група А на европейското тази година през септември. Надпреварата ще се проведе в Грузия, Италия, Чехия и Германия, като нацоналният ни отбор е в потока в Тбилиси заедно с домакина Грузия, световния шампион Испания, Русия, Турция и Белгия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи