Мануел Марков: Изненадан съм приятно колко са изпълнителни жените


Мануел Марков: Изненадан съм приятно колко са изпълнителни жените
31-12-2021 21:00 | BGbasket.com

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Монтана 2003 Мануел Марков, който за първи сезон води женски състав.

 

- Каква година изпращате?

 

- Като цяло добра година, въпреки всички фактори около ситуацията с COVID-19, която доста промени целия живот и в частност спорта. Хубавото е, че всички успяхме да се приспособим и да продължим работата си.

 

Бих разделил годината на две. В началото имах страхотен завършек на сезона с отбора на Буба Баскет. Не толкова като резултатите, които постигнахме, а чисто като възможността да работя с уникални момчета, които бяха пределно мотивирани и искащи да се развиват професионално.

 

Във втората половина дойде предизвикателството Монтана, което определено беше положително за мен. Мисля, че направихме добър отбор и създадохме колектив, което за мен е много важно. С колегата ми Ники Господинов и с всички други, които работят в клуба се опитваме да работим професионално и да гоним целите, които сме си поставили. С оглед на участието ни в Адриатическата лига сме длъжни да се стремим да се подобряваме и да сме на ниво. Със сигурност досега виждам добро професионално отношение от момичетата и желание за работа, което е супер. Изненадан съм приятно колко са изпълнителни жените. 


- Как виждате първенството до момента?

 

-  Като се има предвид, че не бях работил в женското направление до момента и всичко негативно, на което се бях наслушал, мисля че има много положителни неща и колеги, които имат желание за работа. Определено имаме нужда от по-силно вътрешно първенство с конкуренция, но за да се случи това се изисква време и подкрепа към хората, които се занимават в женското направление.

 

Има млади отбори в Лигата - Славия, Шампион и Локомотив София, те са добри примери и ако има повече такива отбори при жените с времето нивото ще се вдигне. Мисля, че Берое са основния ни съперник, имат силен отбор - опитни българки и две доста класни американски и конкуренцията с тях трябва да ни помогне да се развиваме.

 

Определено има разлика в стила на игра в България и в Адриатическата лига. Основно в агресията в защита, скоростта и физиката. Хубаво ще бъде, ако БФБ и медиите положат усилия да се популяризира малко повече женският баскетбол, защото най-големите ни успехи в миналото са именно там. 


- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Разбира се най-вече здраве!

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи