Павлин Иванов: Идваме в националния отбор и се сблъскваме с реалността


Павлин Иванов: Идваме в националния отбор и се сблъскваме с реалността
(сн. FIBA.basketball)
30-11-2021 12:04 | Мария Маринова

Гардът Павлин Иванов смята, че нивото на българското първенство до голяма степен е причина и за представянето на националния ни отбор. „Лъвовете“ претърпяха второ поражение в световните квалификации, след като снощи отстъпиха на Босна и Херцеговина в Ботевград, а пред BGbasket.com състезателят сподели и впечатленията си за мача.

 

Надбориха ни, бяха по-готови от нас и играха доста по-здраво. Изпуснахме много отворени стрелби – 24% от тройката сме. Ние, без да вкарваме оттам, много трудно може да победим някого. Просто така се случи. Битката беше доста голяма и под коша, и на тройката. Ние в годината имаме шест толкова здрави мача, а през другото време играем в България, където нашето ниво тук с всяка година е все по-ниско. Просто идваме в националния отбор и се сблъскваме с реалността. Не сме свикнали на тази агресия и такъв физически баскетбол, затова бързо се изморяваме“, заяви Иванов.

 

За разлика от Босна и Херцеговина, в този прозорец България бе без натурализиран чужденец. „Със сигурност Дий Бост дава повече агресия в нападение и защита. Не мога да кажа, че без него сме по-добре, но в същото време имаше момчета, които го заместиха и дадоха всичко от себе си, категоричен е националът.

 

През февруари за баскетболистите на Росен Барчовски предстоят два мача като домакин и гост с отбора на Чехия, който също загуби първите си двубои.

 

Имаме реални шансове да продължим напред, зависи от следващия прозорец. Трябва всеки един от нас да работи много здраво през сезона, за да може да е в добра кондиция и форма за националния отбор, а и не само. Като работим здраво, сме добре и за клубните ни отбори и там също ще печелим. Просто, както казах, играем на много по-ниско ниво от момчетата, срещу които се изправихме“, завърши Павлин Иванов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Павлин Иванов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи