Росен Барчовски: Слабости в защита, малко тройки и доста грешки, но ще се борим докрай


Росен Барчовски: Слабости в защита, малко тройки и доста грешки, но ще се борим докрай
(сн: FIBA)
29-11-2021 21:40 | BGbasket.com

Селекционерът на България Росен Барчовски сподели след поражението от Босна и Херцеговина след здрава битка в Ботевград:


"Знаехме, че този мач е много важен. Готвихме се много, не мога да обвинявам никого за нищо в този мач, имаше нужното желание и старание. Имаме няколко основни слабости, защитата първото полувреме, допускаме 50 точки по най-различни причини."

 

"Нашият отбор играе добре, силно, когато му върви нападението. Допуснахе 18 грешки, което е много за това ниво, и това доведе до лесни техни кошове. Има причина за това, Босна играе много агресивно, а в България се играе по-меко. Процентът ни за 3 точки е нисък, а ние функционираме добре, когато вкарваме тройки. Това е проблем в мача. Това са основните неща."

 

"Трябва да се отбележи играта на Чавдар Костов. Цял мач е с изкълчен глезен, това е голямо достойнство."


"Ще се борим до край, има 4 мача още, три отбора се класират. Това са мачове, които ще ни помогнат за европейското, но целта е да побеждаваме и в тази група. Напрежението съпътства тези мачове, не може без това. На такова ниво трябва да умееш да играеш под напрежение. Всеки от играчите е длъжен да води тренировъчен процес и в клубния си отбор."

 

"Босна играе с основен натурализиран играч. Няма как да го крием - Дий Бост беше много важна фигура. Ще направим усилия и за двамата американци, за които сме започнали процеса," допълни Барчовски за очакваната натурализация на Дейвид Кравиш и Трой Купин.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи