Феноменален Пати Милс донесе исторически бронз на Австралия


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

07-08-2021 15:51 | BGbasket.com

Мъжкият национален отбор на Австралия спечели медал от Олимпийски игри за първи път в историята си. Тимът се окичи с бронзовите отличия в Токио, след като в малкия финал днес надви дебютанта Словения със 107:93.

 

„Кенгурата“ водеха през голямата част от мача, а основната заслуга за успеха бе на Пати Милс, отбелязал впечатляващите 42 точки. Предишното най-добро постижение за Австралия от Олимпийски игри бе четвърто място.

 

Шампион за четвърти пореден път стана САЩ, който тази сутрин надви Франция.

 

Баскетболистите на Браян Горджън поведоха с 9:2 на старта на мача за бронза и въпреки че съперникът им бързо стигна до пълен обрат, след десет минути игра те все пак имаха минимално предимство при 20:19. Вторият период започна кош за кош, но водени от Пати Милс, австралийците отново взеха инициативата и на почивката водеха с 53:45.

 

Подемът в играта им продължи и след паузата. Разликата в тяхна полза достигна 14 точки, а на почивката те бяха напред със 78:67. Словенците обаче отново показаха борбения си дух и шест минути преди края намалиха изоставането си само на 3 точки при 80:83. Седем поредни точки на Милс и Екзъм обаче отново направиха преднината на Австралия двуцифрена и до края успяха да спечелят и със солидна разлика.

 

Освен с 42 точки, Пати Милс допринесе за успеха и с 9 асистенции. Джо Ингълс записа 16 точки и 9 борби, Джок Ландейл реализира 14 точки, 12 има Данте Екзъм, с 11 е Матис Тайбъл.

 

За Словения Лука Дончич отново бе над всички с 22 точки, 8 борби и 7 асистенции, дори и с травма в ръката, но този път направи и 8 грешки и бе едва 3/13 от тройката. Клемен Препелич се отчете с 18 точки и 7 борби, 13 точки вкара Майк Тоуби, с 12 е Яка Блажич.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВЕНИЯ - АВСТРАЛИЯ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Словения, Австралия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи