На този ден: Последният мач на Коби


13-04-2021 18:09 | BGbasket.com

13 април 2016-а е дата, която ще остане завинаги в баскетболната история.

 

На нея Коби Брайънт приключи легендарната си 20-годишна кариера по феноменален начин. Суперзвездата вкара 60 точки, а неговият ЛА Лейкърс победи Юта със 101:96.


Коби даде всичко от себе си и завърши така, както само той може - по шампионски. В последната част Джаз водеха с 10 точки, но Брайънт им вкара 13 поред и така резултатът бе обърнат. Последният кош в мача пък дойде след негова асистенция, а при оставащи 4.1 секунди Коби бе сменен, за да получи подобаващите овации, които заслужава.


Коби игра общо 42 минути в мача, като последните му 30 бяха без смяна. Той успя в 22 от 50 стрелби от игра, включително 6 от 21 от тройката. Брайънт добави и 4 борби и 4 асистенции. Естествено той записа рекордно постижение и в последния си мач. Коби стана играчът с най-много точки във финалната среща на своята кариера, а и записа най-много точки от всеки един този сезон в лигата.

 

Фотогалерия от последния мач на Коби Брайънт в НБА

 

 

Минути след това Коби излезе на центъра на игрището и поздрави всички, които бяха дошли да го подкрепя в последния му мач. Ето какви бяха думите му:

 

„Знаете ли, не мога да повярвам колко бързо минаха 20 години. Лудост е. Абсолютна лудост. Оценявам всичко това да стоя днес тук в центъра на игрището с вас и моите съотборници зад гърба ми. Преминахме през много неща - имахме и възходи и падения в цялото ни пътуването, но най-важното бе, че бяхме заедно през всичко това.

 

Израснах като заклет фен на Лейкърс. Знаех всичко за всеки играч, който някога е играл тук. Така, че да бъда избран тук и да прекарам 20 години в организация като тази, няма как да напишеш нещо по-добро от това. Горд съм не толкова заради всички титли, а за всички години, които бях тук. Защото ние не избягахме. Ние преминахме през всички трудности и не се предавахме. Спечелихме нашите титли и вървяхме по правилния път. Всичко, което мога да направя тук и сега, е да ви благодаря. Благодаря ви за подкрепата през всички години! Благодаря Ви за мотивацията, която ми дадохте и за всичкото вдъхновение!

 

Знаете ли кое е забавно? Нещо, за което ме обвиняваха всяка вечер. Фактът,  че 20 години в моята кариера всеки ми крещеше да подам топката, а в последната нощ, всички сякаш казваха „Не я подавай“, беше страхотно. Това бе наистина прекрасно. Не мога да повярвам, че краят дойде. Винаги ще бъдете в моето сърце и искрено, искрено го оценявам. Нито една дума не може да опише как се чувствам, приятели. Благодаря ви. Благодаря ви с цялото си сърце. Обичам ви! Обичам ви!

 

Искам да благодаря на моето семейство – съпругата ми Ванева и двете ми дъщери Наталия и Янна за жертвите, които са направили заради мен. Във всички часове, които прекарвах в залата, за да работя и тренирам, Ванеса ти се справи с всичко. Няма начин, по който мога да ти се отблагодаря достатъчно. От дъното на сърцето ми ти благодаря.

 

Какво мога да кажа още освен... Мамба навън, завърши с усмивка и целувка към всички фенове невероятния Коби Брайънт.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кобри Брайънт
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи