Гери Славчева: Тренирайте, мечтайте, вкарвайте кошове


16-12-2019 13:26 | BGbasket.com

Една от бившите български състезателки с най-добра кариера в чужбина - Гергана Славчева - продължава да предава своя опит на малки и големи у нас.


Тя говори пред родителите на децата от отборите - участници в турнира за момичета U10 на ФИБА Her World, Her Rules ("Нейният свят, нейните правила").


В зала Триадица се събраха много желаещи да чуят думите на игралата в WNBA Славчева.


"Спортът е здраве, с него те израстват и почват да мечтаят. Тренирайте, мечтайте, вкарвайте кошове, и ви пожелавам един ден да облечете екипа на националния отбор," пожела тя на момиченцата в залата. "Баскетболът сбъдва много мечти."


Гери Славчева разказа за процеса, в който скаутите наблюдават състезателки по време на европейските първенства за подрастващи. Така се предоставя шанс за развитие и в американски колежи, и в Европа.


Тя обясни внимателно процеса на тренировки и развитие на най-малките, а след това даде важни съвети на родителите.
"Не спирайте децата да тренират. Баскетболът може само да ги стимулира, да си напишат по-бързо домашните и да дойдат в залата. Там те създават приятели в лицето на своите съотборници. Някои от тези приятелства остават за цял живот."


"Това е възможност и за вас, родителите, да създадете приятели и да обиколите България заедно с децата си. Моите родители обиколиха цял свят така. Ето, вместо днес да стоите у дома, вие сте в залата с нови преживявания."


"Благодаря, че сте избрали нашия спорт и се надявам в годините да се виждаме в залата. Дано така да успеете да погледнете баскетбола през нейните очи. Играйте баскетбол с нас," завърши Гери Славчева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи