Седма победа за Балкан в НБЛ


Седма победа за Балкан в НБЛ
(сн. balkan-basket.com)
23-11-2019 20:11 | Мария Маринова

Балкан записа нова победа в Националната баскетболна лига. Пред собствена публика в „Арена Ботевград“ тимът се наложи над Ямбол със 112:86, след като водеше от самото начало на мача и имаше предимство по всички показатели.

 

За домакините срещата пропусна Крис Минков, който не бе по екип заради болки в пръст на ръката. В състава на Ямбол пък не бе Георги Сираков, а отборът бе воден от Стойо Чолаков. Дебют за гостите направи юношата Пламен Илиев.

 

Победата бе седма за баскетболистите на Йовица Арсич, които имат и едно поражение. Днешният им съперник пък е с баланс 1-7.

 

В следващия кръг Балкан гостува на Спартак Плевен, а преди това им домакинство на Сьодертеле Кингс в последния си мач от ФИБА Къп. За Ямбол предстои домакинство на Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

„Зелените“ стартираха срещата с много висока успеваемост и само за пет минути игра поведоха с 20:10. Разликата в тяхна полза достигна 15 точки след силни изяви в подкошието, а след първата част водеха с 31:21.

 

В началото на втория период Ямбол свали изоставането си само на 6 точки, но Балкан бързо взе отново инициативата. Тимът почти не трепваше при стрелбата от близка и средна дистанция и на почивката водеше с 61:44.

 

Малко след паузата гостите направиха серия от 12:3 и се доближиха на 12 точки от своя съперник. Отговорът на шампионите обаче не закъсня и след силни изяви на Марко Радонич и Алекс Симеонов, те поведоха със 78:56 – най-голямата преднина в своя полза до момента. В крайна сметка частта завърши наравно и разликата от 17 точки на почивката се запази и преди заключителната четвърт.

 

В оставащото време Балкан нямаше проблем да задържи аванса си и да спечели. Още в средата на частта тимът мина границата от 100 точки и накрая на практика мачът се доиграваше.

 

Всички баскетболисти на домакините се разписаха, а най-резултатен бе Димитър Димитров с 19 точки. По 17 имат Кени Хол (12 борби) и Алекс Симеонов. Марко Радонич отбеляза 16, а 15 има Дейшон Найт.

 

За Ямбол над всички бе Александър Матушев с 23 точки. Петър Вукович вкара 17 точки, 11 има Дарин Иванов, а с 10 е Евгени Иванов.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ямбол
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи