Росен Барчовски: Призивът ми е да напълним залата


Росен Барчовски: Призивът ми е да напълним залата
(сн. BGbasket.com)
23-03-2023 19:04 | BGbasket.com

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изрази своето мнение преди утрешния финал срещу Левски в турнира за Купата на България. Ето какво сподели той:

 

„Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-хубава зала у нас да стигне до максимален брой хора. Ние имаме нужда да привлечем млади хора, деца, семейства и такива, които са отвикнали да идват на мачовете. Това нещо се случи в тия първи два дни и затова решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. Важно е да се популяризира това нещо. Важно е тази инерция от класирането за ЕвроБаскет, от мачът България - Португалия, да работим всички заедно. Ние трябва да правим продукт. Не трябва да говорим негативно. Негативно може да се говори в кухнята, да си казваме кривиците, но всички ние трябва да създаваме продукт. Ако нас ни няма, и вие няма да имате работа, така че това е взаимно. Ако сме умни, трябва да правим продукт.

 

Знам много добре, че лошата новина, критиките, скандалите се консумират повече. Не ми харесва това нещо. Аз лично съм настроен позитивно. Призивът ми е утре да напълним залата. Мечтите трябва да бъдат големи - за да стигнеш донякъде, трябва да са големи мечтите. Призовавам всички да са на мача утре. Ние така започнахме, че можеше въобще да не се класираме сред осемте. По някое време класирането ми се струваше успех, сега обаче се докарахме до положение да мечтаем за титла. Аз не смятам, че ние бяхме фаворити, бяхме един от фаворитите. Стигнаха до финал двата отбора, които си спечелиха мача на терена, всички го видяхте. ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол, за българския спорт. Нашият отбор е здрав, днес почиваме, утре малко ще тренираме за един сериозен противник.

 

Не се притеснявам, че може да има притеснение в състезателите ми или вероятност някой да е пренавит. Те са професионалисти и трябва да умеят да действат под напрежение. Знаят, че желаем да станем първи, имат добра премия и всички тези неща е хубаво да се знаят, за да могат да работят в добра обстановска. Ако Джокович, Федерер и Надал са най-силни в света на тенис, то не е, защото са толкова силни физически и технически, просто защото имат убийствена психика на победители.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, ЦСКА, Росен Барчовски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи