Деница Манолова: Не сме само отбор – ние сме едно цяло


Деница Манолова: Не сме само отбор – ние сме едно цяло
(сн. facebook.com/isfsports)
03-10-2022 10:01 | Деляна Кадиева

Деница Манолова имаше изключително натоварено лято. Тя игра за България за Европейските първенства при момичетата U16 и девойките U18, а преди дни представи страната ни и на Световните ученически игри. Баскетболистката бе в състава на ПГ „Константин Фотинов“ (Самоков), който спечели титлата на шампионата в Белград, а ето какво тя пред BGbasket.com след края на турнира:

 

„Представянето ни на Световните ученически игри беше на ниво и нашата работа и тази на треньорите ни през годините се отплати. Най-вече ни помогна това, че не сме само отбор – ние сме едно цяло.

 

Турнирът беше наистина интересен, защото досега не бях участвала в такъв форум с държави от цял свят. Любопитно е да видиш как се работи извън Европа и какво е нивото. Може би най-голямо впечатление ми направи отборът на Китайско Тайпе. Това е отбор, който не е възпитан по европейските стандарти и си личеше.

 

Цялото преживяване беше невероятно и незабравимо. Един от най-запомнящите се моменти беше „Вечерта на нациите“, когато успяхме да видим част от културите на различните държави.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Деница Манолова
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи