Йордан Бозов: В Рилски спортист намерих своя дом (видео)


20-11-2019 13:16 | Мария Маринова

Капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов бе избран в символичния отбор на изминалото десетилетие. Той получи наградата си по време на тържествената церемония за 100-годишнината на баскетбола в България.

 

По този повод баскетболистът даде специално интервю за BGbasket.com и Студио СПРИНТ, в което сподели какво значи за него това отличие.

 

„Първо искам да поздравя всички, които бяха заедно с мен на подиума. За мен това е една чест и признание за труда, който съм положил през тези последни години от кариерата си. Наистина оценявам, че попаднах в този отбор, в който има невероятни баскетболисти. Имаше още много играчи, които заслужаваха да са в него“, заяви Бозов.

 

Той направи равносметка на кариерата си за последното десетилетие и разкри, че в настоящия си клуб е намерил своя дом. „Преминах през доста трудни периоди, имах операции, но и много щастливи моменти в играта. Тези години за мен са свързани най-вече с Рилски спортист – мястото, където намерих своя дом. Не съм си представял, че мога да изкарам толкова много години и да бъда толкова щастлив на едно място и то в България.

 

Йордан Бозов преодоля тежка травма преди месеци, за да се завърне на терена за още един последен сезон. „Със сигурност плановете са ми свързани с Рилски спортист. Това ще е последният сезон в кариерата ми и ми се иска да направим нещо, което не сме. То е свързано с евентуален финал в първенството, което ще е много трудно, а защо да не помечтаем за нещо, което Рилски досега не е печелил – шампионската титла, пожела си баскетболистът.

 

Кой е най-незабравимият момент в кариерата на Йордан Бозов и кой е най-трудният? На какво го е научил спортът? Кой е човекът, без когото вероятно нямаше да играе баскетбол? Ще се справи ли Росен Барчовски начело на мъжкия национален отбор? Отговорите на тези и още въпроси ще намерите във видеото.

 

Гледайте новия епизод на Студио СПРИНТ, където наш специален гост е Ивет Лалова.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Йордан Бозов, 100 години баскетбол
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи