ЦСКА получи зелена светлина за нова баскетболна зала


ЦСКА получи зелена светлина за нова баскетболна зала
(сн. cska-basket.bg)
06-02-2014 13:32 | Иван Вълчанов

ЦСКА получи зелена светлина за реконструкция на нова, по-голяма и модерна баскетболна зала. Става въпрос за бившия гребен канал на ЦСКА, а работата ще започне съвсем скоро. След известно забавяне, необходимите документи за започване на действия вече са налични, потвърди за BGbasket.com председателят на УС на ЦСКА Роберт Гергов.

 

Гергов допълни, че трябва да се извадят няколко разрешителни, а веднага след получаването им ще започнат ремонтните дейности. В съвсем близко бъдеще пък се започне укрепване на конструкцията на залата, за което вече има разрешение.

 

„Към момента нямаме нищо конкретно около финансиране от държавата. Ще опитаме да използваме всякакви възможности за финансиране, имаме някакви идеи, по които ще работим и в движение”, поясни Роберт Гергов относно набавянето на средства за реконструкцията.

 

За ориентировъчен краен срок за завършване на проекта той сподели: „Като се има предвид, че това си е живо строителство на нова зала, а не просто ремонт, както беше с „Румен Пейчев”, ще отнеме повече време. Тук инвестицията е много по-голяма, така че реално няма как да стане по-бързо от година. Най-малко толкова време ще ни трябва.”

 

След като баскетболният ЦСКА бе възроден, преди малко повече от година бе открита и ремонтираната зала, носеща името на Румен Пейчев, на стадион „Българска армия”. От тогава в нея кипи живот, като освен тренировките на отборите от школата, се провеждат регионални турнири за подрастващи, 3х3 първенства и други събития, а ето как Гергов коментира това и какво сподели за работата на клуба: „Така се разви дейността, че наистина се оказа, че зала „Румен Пейчев” ни отесня и ще имаме нужда от още една зала, тя ще дойде много добре за клуба. Иначе всичко е наред, вече имаме около 140 деца в школата и сме доволни.”


Ето и галерия с проекта за новата зала ТУК

__________________


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: ЦСКА, Новата зала на ЦСКА, Роберт Гергов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи