Антон Диков: Домакински победи в дербитата на кръга


Антон Диков: Домакински победи в дербитата на кръга
(сн. balkan-basket.com)
14-11-2019 14:00 | BGbasket.com

Домакински победи в дербитата на кръга в НБЛ прогнозира анализаторът на BGbasket.com Антон Диков. Какво още очаква той от седмия кръг при мъжете:

 

Академик Бултекс 99 - Черно море Тича
След няколко загуби Академик се събуди във вторник срещу Раховеци в Балканската лига. С привличането на Седрик Боуен смятам, че у дома вече ще изглеждат по-стабилно. Черно море показва голям скок в последните мачове срещу преки конкуренти. И двата отбора не разчитат на дълга ротация, така че ще е важно и кой ще съхрани сили до края. В Пловдив се играе трудно и въпреки че за Академик също няма да е лек мач, изглежда по-вероятно домакините да победят.

 

Левски Лукойл - Балкан
Дълго чакано дерби. Ще е зрелищен, но вероятно не особено високорезултатен сблъсък. Левски е фаворит, но Балкан се амбицира винаги в такива мачове. Контузията на Чавдар Костов вероятно ще скъси още повече ротацията на столичани, които може би ще рискуват Христо Захариев в тази ситуация. Левски е в далеч по-добро настроение и игра у дома във ФИБА Къп, докато Балкан отново пътува часове наред от Русия дотук, и то след загуба. Тези неща се забравят в едно дерби, но в крайна сметка често влияят. Левски ще спечели според мен.

 

Ямбол - Академик София
Предишният мач на Ямбол оставям без коментар, беше наистина шокиращо представяне. Ямболии винаги играят по-добре в зала "Диана", вероятно мотивирани от своята публика. Академик имаше трудни последни мачове срещу фаворитите, бе и без основни фигури, а вероятно и за този мач няма да използва Николай Грозев. Дори и в негово отсъствие обаче, Академик може да спечели, ако играе както го правеше през октомври. Ямбол със сигурност ще играе по-добре, но Академик ще победи.

 

Спартак Плевен - Черноморец
След първата си победа в НБЛ в предишния кръг, бургазлии ще са набрали инерция за тежкото гостуване в Плевен. Съставът им започна да се изчиства, оставиха само по-добре представящите се чужденци и вероятно в хода на сезона ще изглеждат още по-добре. Спартак обаче няма да пропусне възможността да спре пораженията и да го направи у дома. Плевенчани имат много опит, рутина, познават се добре един друг и ще победят в този мач.

 

Берое - Рилски спортист
Дерби №2 за кръга. Наистина страхотен обрат за Берое в миналия кръг срещу Балкан. Двата отбора, Берое и Рилски, със сигурност са претенденти за Топ 3 този сезон и ще е много интересно да ги видим един срещу друг. Рилски е може би най-постоянният отбор от началото на сезона, като играе и доста разнообразно. Берое в пълен състав обаче разполага с повече оръжия, стига да намери как да ги използва, и това според мен ще наклони везните в тяхна полза.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи