Димана Макариева: Надявам се нашето поколение да успее да постигне успехите на предишните (видео)


14-11-2019 15:18 | Мария Маринова

Капитанът на Монтана 2003 и женския национален отбор по баскетбол Димана Макариева бе избрана в символичния отбор на десетилетието. В специално интервю за BGbasket.com тя призна какво значи за нея това признание и разкри, че се надява нейното поколение да има успехи като предишните.

 

„Много съм щастлива, че БФБ и Треньорският съвет определи точно нас да бъдем в този отбор. Радвам се, че имах възможността да играя с момичета от няколко поколения. Това е супер голяма гордост за един състезател, че се е докоснал до такива баскетболистки, които са постигнали много. Надявам се и нашето поколение да успее да върви по-добре напред, да се развиваме и да успеем да постигнем техните успехи“, заяви Макариева.

 

„Виждам, че цялата баскетболна общественост стои зад нас. Имат надежда, че можем да постигнем нещо. Надявам се и след нас младите да продължат традицията. Според мен най-важното е те да се задържат в залата и да спортуват“, каза още тя.

 

Квалификациите за Евробаскет 2021 при жените започват днес, а на старта им за тима ни предстои визита на Исландия. В групата ни са още Гърция и Словения.

 

Според мен групата е малко по-облекчена в сравнение с предните години. В четвъртък е един от най-важните ни мачове. Трябва да победим отбора на Исландия и след това да мислим за този със Словения. Това е най-важното за момента, защото до следващите мачове в квалификациите има една година“, призна баскетболистката.

 

Каква е равносметката на Димана Макариева за последното десетилетие, има ли по-значим трофей в кариерата си и кои са били нейните идоли, вижте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Димана Макариева, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи