Алекс Гаврилович: В Ботевград прекарах най-добрия период от живота си


Алекс Гаврилович: В Ботевград прекарах най-добрия период от живота си
(сн. FIBA.basketball)
14-11-2019 11:05 | Мария Маринова

Баскетболистът от шампионския отбор на Балкан Александър Гаврилович определи годината, прекарана в Ботевград, като най-добрия период от живота си. Това призна той пред BGbasket.com след вчерашния мач на новия му тим Цмоки Минск срещу Левски Лукойл. Центърът стана най-резултатен в срещата, но отборът му претърпя поражение в София.

 

„Беше труден двубой. Връщайки се обратно в тази зала, която познавам отлично, исках да спечеля, но Левски игра много добре. Трябва да се представим по-добре в следващия мач“, заяви баскетболистът след срещата.

 

На мача в „Универсиада“ имаше и група привърженици от Ботевград, които бяха дошли да видят Гаврилович. „Те са най-добрите фенове в света. Невероятни са. Писаха ми преди мача, за да ми кажат, че ще дойдат. Дадоха ми изключителна мотивация. Беше невероятно да ги видя отново. Те са страхотни хора и прекарахме много добре заедно миналия сезон. Чаках този момент“, сподели той. В залата бяха и бившите му съотборници Марин Маринов и Здравко Христов.

 

За минути баскетболистът бе затрупан с доста подаръци от феновете. „Получих сувенири от миналия сезон, снимки, артикули на Балкан. Това са спомени“, разкри той.

 

 

Александър Гаврилович призна, че много иска някога отново да се върне в Ботевград: „Имах страхотна година там. Независимо, че градът е много малък, може би имах най-добрия период от живота си там. Липсва ми и нямам търпение да се върна там някой ден.“

 

Дни, след като „зелените“ спечелиха шампионската титла, Гаврилович си татуира надпис БАЛКАН на дясната ръка. „Беше начин да благодаря на Балкан, на всеки в отбора, на треньорите, на феновете. Спечелихме лигата, което беше страхотна причина да си направя татуировка. Моят произход също е такъв, защото съм сърбин, така че това беше най-добрият момент да го направя“, обясни баскетболистът.

 

 

Алекс Гаврилович коментира и новия си тим Цмоки Минск и разкри какви цели си поставя с него. „Чувствам се добре в отбора. Трябва да се подобряваме, но сме добър отбор, лигата също. Целите са ми да печеля мачове и да взема още една титла в първенството. Искам просто да имам успешен сезон и да се забавлявам, това е основното“, завърши баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Алекс Гаврилович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи