Папазов: Иска ми се от онези 11 000, които спасиха Левски на 15 февруари, поне 10% да видя в залата


Папазов: Иска ми се от онези 11 000, които спасиха Левски на 15 февруари, поне 10% да видя в залата
(сн. FIBA.basketball)
13-11-2019 21:22 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата на своя тим над Цмоки Минск в турнира ФИБА Къп и призова "сините" фенове да подкрепят отбора в събота в дербито от НБЛ срещу Балкан.

 

Левски се наложи със 75:64 над белорусите, а можеше да вземе и предимсто при евентуални равни точки в класирането, ако бе победил с над 13 - колкото загуби в Минск.

 

"Не мога да се сърдя на играчите, не бях говорил с друг, освен с Брандън да мислим за повече от 13 точки разлика. Имаме ситуации, аз мога само да благодаря на този отбор. Наистина няма какво да добавя. Казах вече, трудно мога да намеря какво да прибавя, когато те показват такова себераздаване. Иначе работим само върху детайли в нападение. Когато лимитираш Цмоки, не може да не бъде щастлив човек," заяви Папазов за BGbasket.com. "С две победи до края се класираме. Начинът, по който играем и оставяме сърцата си на терена, радва всеки фен."


"Заслужена победа. След контузията на Чавдар, аз рядко отличавам някого, защото отборът е водещ, но всички знаят качествата на Асен Великов, той пое и нападението, пое риск, изигра фантастични минути. Слагам го над останалите, защото той никога няма да го приеме зле, а ще остане водач на отбора със своето голямо синьо сърце," продължи той.


Ще се завърнат ли вече феновете в залата? "Не знам кой какво дели. Решението на Тодор Стойков и господин Валентин Златев бе заради фенската маса и любов. Тази година имат един сърцат отбор, който заслужава. Не искам да влизам в детайли, но тези момчета заслужават. Умолявам всички, които обичат Левски и баскетбола, да бъдат тук в събота, защото при липсата на ЦСКА, Балкан е ЦСКА. Баскетболът и решението на господин Златев да дойде Лукойл в Левски, е заради тях. Елате ни помогнете. Публиката на Левски е причината да ни има. На 15 февруари под надслов "Никога не ще останеш сам", публиката спаси Левски. От тези 11 000, поне 10% да дойдат в залата. Нищо не се е променило, ние все още толкова обичаме баскетбола и толкова обичаме Левски."


"Убеден съм, че Христо Захариев ще прояви характер и ще играе в събота. Пазихме го днес, за да играе. Сега в отсъствието на Чавдар ще се наложи. Първоначално има съмнения за странична връзка, но дано да е нещо по-леко," завърши Папазов за контузията на Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи