Левски Лукойл се справи с Питещ на старта на Купа Пловдив


Левски Лукойл се справи с Питещ на старта на Купа Пловдив
(Снимка: BGbasket.com, Ивелин Солаков)
28-09-2019 19:04 | Мария Мицова, пратеник на BGbasket.com

Левски Лукойл се наложи със 76:61 над румънския Питещ в предпоследната си контролна среща от подготвителния етап. В неделя "сините" приключват тази фаза във финала за Купа Пловдив. Там те очакват победителя от мача Академик Бултекс 99 - Спартак Плевен.


След като пропусна последната контрола на "сините", сега Венци Петков бе на линия. Макар и по екип, Христо Захариев не се появи още за Левски, предвид предстоящата тежка седмица за тима.


С Питещ в България не е българският гард на тима Божидар Аврамов, който имаше леки проблеми в хода на подготовката и получи кратка почивка.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Левски започна по-добре двубоя и имаше инициативата в първите минути. Питещ обаче бързо влезе в час и изравни играта, доближавайки се максимално до "сините". Първата четвърт приключи при минимален аванс за българския тим от 21:20.


Във втория период Левски продължи да води с две атаки разлика, но малко излезе от ритъм в края на полувремето и тогава Питещ обърна до 43:44 за румънците на почивката.


Третата четвърт вървеше кош за кош с размяна на водачеството, без някой от отборите да успее да вземе преимущество. Частта приключи при 59:54, но не и без скандал, като старши треньорът на Питещ Флорин Нини се опита да извади отбора си от мача.



Той се ядоса от едно неотсъдено нарушение, което според играчите му бе поредното такова, като ги призова при себе си на пейката. В крайна сметка здравият разум надделя и двата отбора се върнаха да си доиграят последната част.


В нея една отлична серия на Левски даде тласък на "сините" и те дръпнаха със 69:59. Последните няколко минути бяха лишени от особени баскетболни качества, като и двата отбора позагубиха концентрация и реализираха малко - до 76:61.

 

Йордан Минчев бе най-резултатен за Левски с 22 точки, Брандън Йънг добави 14, Чавдар Костов 12, Куан Чийтъм 10, а Джайлс Смит 9.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи