Силна последна част спаси Академик Бултекс 99 срещу Спартак Плевен


Силна последна част спаси Академик Бултекс 99 срещу Спартак Плевен
(BGbasket.com)
28-09-2019 21:35 | Мария Мицова, пратеник на BGbasket.com

Силна последна четвърт донесе победата на Академик Бултекс 99 над Спартак Плевен със 79:75 във втория двубой от турнира за Купа Пловдив в зала „Сила“. Така домакините ще играят на финала срещу Левски Лукойл в неделя от 18 часа, а два часа по-рано един срещу друг ще излязат Спартак Плевен и румънския Питещ.

 

Плевенчани бяха по-убедителни до последната четвърт, в която баскетболистите на Академик Бултекс 99 направиха страхотна серия. Иначе пловдивчани водеха с 18:16 след първите 10 минути, но на почивката вече изоставаха с 34:35. Спартак направи по-добри минути след почивката и преди последната част водеше с 61:55 точки. До края обаче Академик Бултекс 99 постепенно намали пасива си и обърна до 75:73, а после спечели двубоя, класирайки се за финала.

 

Обрад Томич бе най-резултатен за Академик с 21 точки. Уилям Пери вкара 14, а Васил Бачев добави 12. Тенчо Тенчев се отчете с 10, Мартин Сотиров и Василие Кнежевич с по 9, а Алекс Лонг с 4 точки.

 

За Спартак Николай Маринов бе най-полезен с 23 точки. Димитър Маринчешки добави 17, а Денислав Вутев - 16. Герасим Николов реализира 9 точки, Мартин Маринов - 7, Николай Титков - 2, Тодор Тодоров - 1.

 

Пловдивчани бяха без Александър Груев, който продължава да отсъства заради проблеми с прасеца, но до две седмици ще е готов за игра. За Спартак Плевен липсваха Константин Коев, за когото се очаква да е на линия за 1-ия кръг в НБЛ и Цветослав Острев, който също е контузен.

 

Преди двубоя между Академик и Спартак турнирът бе открит официално от спортния директор Тина Димитрова и областния управител на Пловдив Здравко Димитров. В залата по време на цялата надпревара има специална кутия, в която всеки може да дари средства за лечението на баскетболния съдия и председател на Съдийската комисия Владимир Цеков, който пострада тежко след катастрофа с мотор и се нуждае от операция и рехабилитация. Събраните средства в кутиите ще бъдат удвоени от президента на Академик Бултекс 99 - Васил Врачев. Реферите излизаха и преди двата мача с тениски с лика на колегата си, а вторият двубой бе ръководен от съдията Мартин Хорозов, който реферира и на световното първенство за мъже в Китай.

 

На старта на новия сезон в НБА на 5-и октомври тимът на Академик Бултекс 99 е домакин на Ямбол, а Спартак Плевен гостува на Рилски спортист.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА ПЛОВДИВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи