Папазов: Искам човешко поведение, миналата година всеки мислеше само за себе си


Папазов: Искам човешко поведение, миналата година всеки мислеше само за себе си
(Снимка: BGbasket.com)
19-09-2019 23:04 | BGbasket.com

Константин Папазов коментира успеха на Левски Лукойл над Крайова в първа контролна среща за "сините" в София. Преди това те загубиха три пъти в Солун: "Започнахме с тежки гостувания в Гърция, където се играе твърд баскетбол и това ще ни помогне много да се адаптираме до стила, който търсим в защита. Днес, с изключение на някои припряни моменти, съм много доволен от себераздаването в защита. Имаше много добри моменти, карахме съперника да атакува в края на нападенията. Забележките ми са към контраатаките, където допускаме слабости в числено предимство. Крайова е добър отбор, с добър треньор, игра нестандартно. Доволен съм, че всички имаха присъстви, заплахата е отвсякъде. Поставил съм им задача - всеки един да играе за другите четирима."

 

Левски Лукойл с първа победа в контролите, започна да придобива облик за сезона


Левски Лукойл игра предимно с осем баскетболисти в проверката, а Папазов призна, че има проблеми в общуването и с желанието на младите таланти да бъдат част от отбора: "Не са достатъчни 9, но с новия играч стават 10, плюс 3-4 млади. Само да се определят те кого искат да слушат, имаме проблеми в това естество, но има достатъчно млади играчи, които искат да са в Левски. На мач не можем да използваме повече от 10, така че всичко е под контрол."

 

Левски Лукойл чака нов играч


Доближава ли се отборът до желаното? "Левски е на правилния път, но както ние искаме да изглежда, да бъде в края на май, защото миналия сезон изглеждахме добре през цялото време и накрая изср*хме едно ла*но, дето и Сергей Бубка не може да го прескочи."


"Тази седмица за първи път тренираха заедно и Брандън Йънг, и Раян Райт, и Данчо Минчев и Христо Захариев. Аз им говорих на празника Вяра, Надежда и Любов и за някои житейски неща, че е важно човешкото поведение. Левски миналата година бе убедително по-добър, но бе съставен от играчи, които мислеха само за себе си. Когато водещо за спортистите е да са хора, които са готови да помогнат на другите да се изявят, тогава нещата се случват така, с настроение," завърши Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи