Левски Лукойл с първа победа в контролите, започна да придобива облик за сезона


Левски Лукойл с първа победа в контролите, започна да придобива облик за сезона
(Снимка: BGbasket.com)
19-09-2019 20:48 | Мария Мицова

Левски Лукойл победи Крайова със  75:63 в първата контролна среща между двата отбора в София. Утре български и румънски тим ще се срещнат отново в зала "Универсиада".


Левски бе с много къса резервна скамейка и игра само с осем баскетболисти през почти целия двубой, който се получи слаборезултатен и с доста грешки, но и доста интересни атаки и желание.

 

В състава на гостите се изявяваше Николай Стоянов, както и игралите в България Омари Гудул и Тайлър Лейзър. Лейзър не се появи на терена заради травма, но бе по екип за водения от Александър Тодоров тим.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Левски води от началото до края, като първата част приключи при 18:12, но във втория период Крайова игра по-силно и върна разликата до 35:31.


"Сините" имаха една-две по-колебливи атаки на старта на второто полувреме, но след това бързо взеха инициативата и в двете фази на играта и след страхотна серия се откъснаха напред със 16 точки.

 

Крайова намали малко изоставането си в заключителната четвърт, но без реално да застраши позитивния резултат за Левски. Двубоят бе изгледан и от старши треньора на Балкан Йовица Арсич.

 

Най-резултатен за успеха бе Джайлс Смит с 14 точки и 6 борби, 13 точки има Венцислав Петков, а с 10 е Асен Великов.

 

За Крайова 22 точки вкара Портър Троуп, 15 добави Омари Гудул. Николай Стоянов се отчете с 2 точки, 3 борби и 3 откраднати топки за Крайова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи