Балкан дебютира със загуба в Шампионска лига


Балкан дебютира със загуба в Шампионска лига
(сн. championsleague.basketball)
17-09-2019 21:27 | BGbasket.com

Балкан претърпя поражение в дебюта си в Шампионска лига. В среща от първия квалификационен кръг на турнира тимът от Ботевград отстъпи като гост на шведския Сьодертеле Кингс с 64:79. Българският шампион бе в ролята на догонващ през целия мач, като най-голямата разлика в полза на съперника бе 21 точки. Най-сериозното предимство на шведския отбор бе в подкошието, където овладя 48 борби срещу 30.

 

За да продължи напред в турнира, Балкан ще се нуждае от победа с над 15 точки в реванша. Двубоят е в петък в „Арена Ботевград“.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините започнаха срещата с шест поредни точки, а първият кош за българския шампион дойде повече от три минути след началото. Въпреки многото пропуски от игра, баскетболистите на Йовица Арсич все пак успяха да стигнат до равенство при 14:14. Сьодертеле вкара първата си тройка в мача едва в края на първата част, но именно след нея отборът отново поведе при 17:14.

 

Вторият период стартира кошмарно за Балкан, след като шведският тим направи серия от 13:0 и се откъсна в резултата. Разликата продължи да расте и след няколко минути баскетболистите на Лудвиг Дейернес бяха напред с  37:16. Водени от Марко Радонич обаче, гостите отвърнаха с 12 поредни точки и стопиха част от изоставането си, но на почивката Сьодертеле пак имаше двуцифрен аванс – 39:28.

 

Непосредствено след паузата играта вървеше кош за кош, преди домакините отново да вдигнат разликата на 19 точки. В оставащото време Балкан успя да се върне в мача и последната част започна при 63:52 в полза на съперника.

 

Заключителният период бе белязан с доста по-ниска резултатност. „Зелените“ не успяха да стигнат до обрат, а вместо това позволиха на Сьодертеле отново да увеличи преднината си и усложниха задачата си на реванша.

 

Най-резултатен за Балкан бе Марко Радонис с 14 точки, 13 добави Димитър Димитров.


За Сьодертеле над всички с 20 точки бе Дино Пита. Чарлс Калисън отбеляза 15, а още двама завършиха с двуцифрен актив.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЬОДЕРТЕЛЕ КИНГС - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи