Йордан Бозов: Не исках в последния ми мач да ме изкарват на ръце


Йордан Бозов: Не исках в последния ми мач да ме изкарват на ръце
(сн. balkan-basket.com)
10-09-2019 11:01 | Мария Маринова

Капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов се завърна в игра, след като седем месеца се възстановяваше от тежка контузия. Това стана при победата на неговия тим срещу Берое на турнира в памет на легендата Георги Христов. Пред BGbasket.com 40-годишният баскетболист призна какво го е мотивирало да се пребори с травмата и да се завърне отново на терена.

 

„След края на миналия сезон мислех да се откажа, но след ситуацията, която се случи с контузията, след толкова часове и години, прекарани в залата, просто не исках в последния ми мач да ме изкарват на ръце. Исках да изиграя още една година“, заяви Бозов.


Той разкри и как се чувства в момента: „За периода, в който се намирам, след седем месеца почивка отстрани, физически се чувствам добре. За мен това е най-важното“.

 

Бозов коментира и представянето на тима му в мача с Берое. „След слабата първа четвърт, в която ни вкараха прекалено много точки, подобрихме играта си в защита. Дръпнахме с комфортна преднина на почивката. Това ни подведе малко, но успяхме да изиграем хубава последна четвърт. Не мисля, че разликата в мача е била много голяма, просто като че ли малко по-добре стояхме в защита и бяхме по-организирани в нападение“, смята той.

 

Баскетболистът разкри и какви са амбициите му през този сезон. „Винаги сме се целели максимално високо. Рилски спортист досега не е играл финал в първенството. Иска ми се в периода, в който аз съм в отбора, това да се случи“, завърши Бозов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Йордан Бозов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи