Владе Дивац вече е член на Залата на славата ′Нейсмит Мемориъл′


07-09-2019 18:22 | BGbasket.com

Легендарният Владе Дивац бе приет в "Нейсмит Мемориъл" Зала на славата в Спрингфилд, Масачузец (САЩ). Великият баскетболист получи голямата чест като един от селектираните в Клас 2019. Залата на славата "Нейсмит Мемориъл" е основана през 1959-а година. Отличените са както американци от НБА, така и изтъкнати личности от цял свят, оставили ярка следа в баскетбола. Дивац е част от Залата на славата на ФИБА, където бе приет през 2010-а година.

 

"Хората на Балканите са като едно дисфункционално семейство. Може да спорим, да влизаме в конфликт, но в крайна сметка сме семейство. Бях един от първите чуждестранни играчи в НБА. Искам да благодаря на всички, които направиха мечтата ми възможна", заяви 51-годишният Владе Дивац, който в кариерата си има 2 световни титли от Аржентина 1990 и САЩ 2002, 2 сребърни олимпийски медала - от Сеул 1988 и Атланта 1996 и 3 триумфира в Европа - Югославия 1989, Италия 1991 и Гърция 1995, като част от отборите на Югославия и по-късно Сърбия и Черна гора.

 

"За мен баскетболът винаги е бил любов. Тя ти дава възможност да покажеш най-доброто от себе си и да вдъхнавяваш останалите. Любовта те освобождава и ти дава силата да направиш невъзможното възможно. Точно като в живота, когато играеш баскетбол трябва да даваш, за да получиш. Баскетболът е споделяне, той е обратното на егоизъм", каза още в речта си при приемането си в Залата на славата в САЩ Дивац, който благодари и на всичките си треньори и съотборници, както и на семейството си, феновете си и сънародниците си.

 

*Още за различните зали на славата, четете ТУК

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Владе Дивац, Сърбия, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи