Академик Пловдив готов с 6 контроли и сигурен бюджет


Академик Пловдив готов с 6 контроли и сигурен бюджет
(Снимка: НБЛ)
02-09-2019 11:26 | plovdivnews.bg

Академик Бултекс 99 ще изиграе шест контроли по време на подготовката си за новия сезон. Наставникът на тима Асен Николов говори за финансирането, подготовката и целите пред отбора пред plovdivnews.bg.

 

Академик ще гостува на Ямбол на 15 и 16 септември, на Берое на 21 септември, и два дни по-късно отново в Стара Загора с румънския Крайова. И тази година ще има Купа на Пловдив с участието на Левски, Питещ и Спартак Плевен.

 

От кметските избори зависи и това в коя зала ще е домакин Академик Пловдив, като първо сезонът ще стартира в "Сила".

 

"Нямаме конкретно поставени цели от ръководството и спонсорите. Лично моята амбиция е да постигнем по-добри резултати от предните сезони и цел, която ще поставя пред отбора е да играем поне един финал - за Купата или за първенството. Към момента е завършена селекцията. Тепърва ще се опознаваме с момчетата. Смятам, че сме направили добър избор с тях и ако имаме проблеми в хода на първенството, тогава ще се мисли за допълнителни играчи," коментира Николов.

 

"Финансово имаме някакви проблеми. Разчитаме на община Пловдив да си изпълнят ангажиментите, за да завършим на чисто. Да бъдат оправени задълженията от миналия сезон и да започнем начисто. Имаме дребни плащания, които трябва да бъдат изчистени, след като получим обещаната помощ от община Пловдив и да започнем на чисто. За новия сезон бюджета е осигурен на 100%. Ние не сме отбор с голям бюджет."

 

Той не изключи вариант Академик все пак да играе в Балканската лига, въпреки първоначалното решение да не го прави.

 

"Тепърва предстои да видим и селекциите на другите отбори. Ако гледаме реално на нещата и сравняваме възможностите на клубовете, реално е петото място, но не винаги бюджетите играят роля и ние ще направим всичко възможно да сме в тройките и за Купата, и за първенството," завърши Асен Николов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи