Балкан обяви ново попълнение, но още не и освободените


17-01-2019 12:20 | BGbasket.com

Балкан обяви обяви привличането на нов чужденец - американеца ЛаМаркъс Рийд.

 

Тепърва се очаква ботевградчани да обявят кого ще освободят от състава, тъй като вече имат един чужденец повече, отколкото имат право да включват в списъка за мач. Финансовата ситуация също надали ще позволи на Балкан да задържат всичките си чуждестранни състезатели.

 

Висок 196 сантиметра, Ламаркъс Рийд може да играе на позиция 2 и 3 и идва от един от лидерите в Кипър Керавнос. Очаква се новото попълнение на вицешампионите да пристигне днес в Ботевград.  За 13 мача в кипърското първенство Рийд има средно по 9 точки и 4.8 борби.

 

В кариерата си гардът има сериозен опит в Европа, като е играл още за Крайова и Таргу Муреш в Румъния, Апоел Хайфа (Израел), Пея (Косово), Арис (Гърция), Ета Енгоми (Кипър), Антверп Джайънтс (Белгия). Гардът играе още в първа лига на Франция, Швеция и Финландия. 30-годишият Рийд завършва Университета Тексас Арлингтън, с който играе в колежанското първенство на САЩ NCAA.

 

През 2012 г. Рийд е на проби в Далас, но не е избран в драфта на НБА. През същата година новият играч на Балкан участва в Лятната лига на НБА с отбора на Портланд.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи