Балкан отново спечели турнира в памет на Георги Христов


Балкан отново спечели турнира в памет на Георги Христов
(сн. Радослав Маринов, БК Балкан)
27-09-2018 21:01 | Мария Маринова

 

Балкан спечели турнира в памет на легендата на клуба Георги Христов за втора поредна година. На финала в „Арена Ботевград“ баскетболистите на Небойша Видич се наложиха над Берое с 99:83 (23:22, 24:26, 35:20, 17:15). Първото полувреме бе много оспорвано, като разликата дойде след много силна трета четвърт за домакините. В игра за Балкан отново не се появиха Павел Иванов и Аристидис Папатеодору.

 

Купата за победителите бе връчена от внука на Георги Христов, който носи неговото име.

 

Двубоят започна на много високи обороти, като в началните минути играта бе много равностойна. Последваха няколко поредни коша на домакините, с които те дръпнаха с 16:9. „Зелените“ поддържаха крехък аванс, но след тройка на Франкамп със сирената Берое се доближи само на 1 от своя съперник след първата част.

 

Мачът продължи да бъде оспорван и през втория период. Малко повече от минута преди почивката тимът от Стара Загора стигна до пълен обрат и поведе с 42:41. До края отборите си размениха по две тройки, като при сирената резултатът бе 48:47 в полза на гостите.

 

След паузата ботевградският тим взе инициативата и в средата на третата част поведе с двуцифрен аванс за първи път в мача. Балкан продължи да показва много точен мерник и преди решителните десет минути вече водеше с 82:68.

 

Това на практика се оказа преломният момент в мача и до края „зелените“ нямаха проблем да задържат преднината си.

 

Микейл Хопкинс завърши с 23 точки и 8 борби за победителите. Брандън Браун вкара 18 точки, Димитър Димитров добави 15, с 13 е Крис Минков, 12 има Мирко Мулалич, а с 10 се отчете Венцислав Петков.

 

За Берое Тихомир Желев бе най-резултатен със 17 точки. Павел Маринов отбеляза 14. По 12 имат Адонис Файлър и Конър Франкамп.

 


РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: турнир Георги Христов, Балкан, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи