Рилски спортист с трето място на турнира в Ботевград


Рилски спортист с трето място на турнира в Ботевград
(сн. Радослав Маринов, БК Балкан)
27-09-2018 18:47 | Мария Маринова

Рилски спортист завърши на трето място участието си на турнира в памет на Георги Христов, който се провежда в Ботевград. В малкия финал тимът се наложи над румънския Тимишоара с 88:78 (17:20, 16:17, 33:24, 22:17) след силно второ полувреме. Тимът от Самоков получи купата за третото място от дежурния представител на БФБ Владимир Атанасов.

 

В спор за трофея по-късно днес един срещу друг ще се изправят домакините от Балкан и Берое.

 

Румънският тим започна мача със серия от 6:0, но след това Рилски спортист изравни за 11:11. В следващите минути Тимишоара отново имаше леко предимство и след първата част водеше с 20:17.

 

През втория период двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството. Секунди преди сирената румънският отбор вкара тройка и на почивката бе напред с 37:33.

 

След паузата Тимишоара поддържаше аванс от няколко точки. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров обаче заиграха по-добре в нападение и стигнаха до обрат, като преди решителните десет минути водеха с 66:61.

 

Разликата в полза на българския тим достигна 9 точки в началото на последната четвърт. На няколко пъти Тимишоара скъси дистанцията, но Рилски спортист удържа преднината си и спечели.

 

Най-резултатен за успеха бе Мартин Маринов с 16 точки. По 11 отбелязаха Дерек Райт и Артър Едуардс. Златин Георгиев и Димитър Маринчешки вкараха по 10.

 

За Тимишоара Владан Вукосавлевич завърши с 15.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: турнир Георги Христов, Рилски спортист, Тимишоара
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи