Берое ще играе за трофея в Ботевград


Берое ще играе за трофея в Ботевград
(сн. Радослав Маринов, БК Балкан)
26-09-2018 22:14 | Мария Маринова

Берое се класира за финала на турнира в памет на Георги Христов, който се провежда в Ботевград. Баскетболистите на Любомир Минчев победиха румънския Тимишоара с 91:83 (20:14, 29:26, 18:18, 24:25). Те водеха през повечето време и заслужено спечелиха.

 

В спор за трофея старозагорският тим ще срещне домакините от Балкан, които по-рано днес надвиха Рилски спортист. Останалите два отбора ще спорят за третото място. Двубоите са утре, отново в „Арена Ботевград“.

 

Берое започна мача с шест безответни точки. Последваха оспорвани минути, в които Тимишоара дори поведе, но след първата част българският тим бе напред с 20:14.

 

В средата на втория период разликата в полза на отбора от Стара Загора стана двуцифрена. Тимишоара намали на 5 изоставането си, на почивката Берое водеше с 49:40.

 

Второто полувреме започна с много ниска резултатност. Близо четири минути баскетболистите на Любомир Минчев не успяваха да вкарат кош, което позволи на съперника им да се доближи само на 2 точки. Въпреки моментния спад в играта, Берое се съвзе и пак поведе с двуцифрен аванс, а преди последната четвърт разликата отново бе 9 точки.

 

До края българският тим удържа натиска на опонента си и спечели мача.

 

Най-резултатен за успеха бе Александър Янев с 18 точки. Павел Маринов отбеляза 17, с 13 е Конър Франкамп, а Далин Бачински добави 12.


За Тимишоара над всички бе Владан Вукосавлевич с 34 точки и 10 борби.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Тимишоара, турнир Георги Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи