Балкан е първият финалист на турнира в памет на Георги Христов


Балкан е първият финалист на турнира в памет на Георги Христов
(сн. LAP.bg)
26-09-2018 19:56 | Мария Маринова

Балкан е първият финалист на турнира в памет на Георги Христов. Надпреварата започна днес в Ботевград, а домакините се наложиха над Рилски спортист със 74:58 (19:18, 17:18, 23:9, 15:13). Това бе и официалното представяне на отбора на Небойша Видич за новия сезон, тъй като проверката бе първа пред публика.

 

Ключова за успеха се оказа силната трета четвърт, в която „зелените“ натрупаха разликата в своя полза. Интересното е, че тимът от Самоков не успя да вкара нито една тройка от 14 опита, докато домакините отбелязаха 8.

 

Балкан бе без Павел Иванов, който има болки в кръста, като в игра не се появи и Аристидис Папатеодору. За Рилски спортист в мача не взе участие единствено Николай Гелов.

 

Съперник на Балкан на финала ще бъде победителят от мача между Берое и Тимишоара, които играят по-късно тази вечер. Загубилият ще спори за третото място с Рилски спортист.

 

Двубоят започна много равностойно, като двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството. Нито един от тях не успя да се откъсне напред с по-голяма разлика и след десет минути игра „зелените“ водеха с 19:18.

 

Малко след началото на втория период баскетболистите на Небойша Видич увеличиха преднината си на 6 точки, но гостите отвърнаха със серия от 10:1. Последваха оспорвани минути, а на почивката резултатът бе равен при 36:36.

 

След паузата Балкан постепенно взе инициативата. Две минути преди края на третата част домакините излязоха напред за първи път с двуцифрена разлика, а преди заключителната четвърт водеха с 59:45. До края тимът от Ботевград поддържаше аванса си и спечели мача.

 

Венцислав Петков бе най-резултатен за успеха с 20 точки. Брандън Браун отбеляза 14, а с 10 е Крис Минков. Силно се включи и Микейл Хопкинс, който завърши с 9 точки и 14 борби.

 

За Рилски спортист Усман Баро наниза 12 точки, а 11 има Джейлън Дженкинс.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Рилски спортист, турнир Георги Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи