Минчев: Съдиите не знаеха, че съм рожденик, направиха подаръци на Базаревич


Минчев: Съдиите не знаеха, че съм рожденик, направиха подаръци на Базаревич
(Снимка: FIBA.com)
17-09-2018 15:13 | Мария Мицова

Селекционерът на България Любомир Минчев сподели, че наистина е имало много дискусионни ситуации при загубата от Русия в Химки в неделя вечер. Той обаче допълни отново, че можем да търсим вината най-вече в себе си. 

 

"Не знам дали бе красива загубата, но бяхме много близо до това отново да шокираме Европа, за съжаление не успяхме. Имаше странични фактори, да, не само в тази последна ситуация, имаше и доста преди това. Но ние първо трябва да погледнем нашата си игра. Отборът на Русия, както ние бяхме ощетени срещу тях, те така бяха ощетени на мача си с Чехия. Бяхме сигурни, че това ще им се върне по някакъв начин. Затова на последния разбор казах на играчите да не се влияят от съдийските отсъждания и да запазят самообладание. Съдиите не знаеха, че аз имах рожден ден, а не Базаревич. Подаръците ги направиха към него. Ние имаме своята вина," заяви Минчев след завръщането на отбора от Русия.

 

"Като контрол на мача, стояхме в него. Допускахме да ни поведат, но после се връщахме, което не е лесно. За съжаление фауловете натежаха, това са играчи, които по принцип имат доста по-високи проценти. Емоционално се изчерпахме донякъде от победата над Франция. Може би затова допуснахме тази първа част, в която ни вкараха 30 точки, толкова, колкото за цялото второ полувреме," продължи той.

 

"Когато играем като равни с водещи отбори в Европа, това е показател за израстването на отбора. Наистина се доближаваме и играем вече по-равностойно на тези отбори. Далеч сме от това да бъдем фактор, по-спокойно," каза още Минчев.

 

"Не всичко зависи от нас. Ние в момента се събрахме в пълен състав, играли сме в целите квалификации в три мача заедно всички. Този проблем между ФИБА и Евролигата не зависи от нас. За следващия прозорец не знам какво ще бъде. Не вярвам да се решат нещата, затова ще ни липсват двама водещи играчи," завърши Любо Минчев.

 

Дий Бост и Александър Везенков вече заявиха, че няма да бъдат освободени от своите Химки и Олимпиакос за втория прозорец - 30 ноември - 3 декември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Русия, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи