Левски Лукойл тества и последния нов в победа над Академик


Левски Лукойл тества и последния нов в победа над Академик
(сн: BGbasket.com)
14-09-2018 19:32 | Мария Мицова

Левски Лукойл записа нов успех в контролите, с 87:56 (21:11, 24:13, 20:12, 22:20), като съперник този път бе Академик София.

 

В зала "Универсиада" "сините" нямаха особено проблеми с младия и лишен от някои основни играчи състав на Академик. До първия двубой на Левски Лукойл в Шампионската лига остава по-малко от седмица - гостуването на Шяулай е на 20 септември.

 

Въпреки че отново бе без националите си, както и получилият още ден почивка Патрик Рембърт, Левски изглеждаше доста по-окомплектован от последните си две контроли. Дебют направи  Миливое Мийович, а вече на пълни обороти се включи и Ръсел Робинсън. В игра за Академик се появи Милен Дудев, който се подготвя от няколко дни с отбора.

 

Разликата се увеличаваше прогресивно в хода на двубоя, като първата четвърт бе 10 точки, във втората мина 20, в третата подгони 30, и в четвъртата ги мина.

 

Въпреки това Левски продължи да пази много сериозно почти до края и не остави много възможности в нападението на Академик, но тонусът падна във финалните 3-4 минути, когато разликата падна малко. Последният съдийски сигнал обаче дойде при 87:56.

 

Никола Маравич отбеляза 16 точки за Левски, Мийович добави 15, а още трима завършиха с двуцифрен точков актив.

 

За  Академик 20 точки реализира Николай Николов, а Николай Грозев се отчете със 16.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи