Академик Бултекс 99 завърши селекцията с младежки национал


Академик Бултекс 99 завърши селекцията с младежки национал
(сн. FIBA.com)
18-08-2018 11:26 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 привлече младежкият национал Мартин Сотиров. Той е седмото ново име в селекцията на пловдивския тим за новия сезон.

 

Гардът има сръбски корени, но притежава и български паспорт. Той е роден в Сърбия и за последно е играл за Константин Ниш. Участва и за България на европейското първенство за младежи до 20 години в София.

 

Селекцията на Академик Бултекс 99 може да се счита за приключила. Отборът привлече сърбите Никола Вуйович и Младен Виткович, нигериеца Питър Олисемека, американеца Дейшон Найт, младите баскетболисти от Черно море Тича Николай Николов и Венелин Христов, както и Мартин Сотиров. В тима остават Александър Груев, Васил Бачев, Адриян Секулов и Илиян Ставрев.

 

По информация на BGbasket.com до края на другата седмица всички баскетболисти трябва да пристигнат в Пловдив, като на 27 и 28 август те ще преминат медицински прегледи.

 

От клуба си тръгнаха преминалия в Балкан Димитър Димитров, Мартин Дурчев, който реши да сложи край на кариерата си, американците Айзея Юмипиг и Мануел Джонсън, Никола Маравич, Станислав Ваклинов, Васил Михайлов, Паулин Жардим и Мартин Пенев.

 

Старши треньор ще бъде сръбският специалист Дарко Костич, който заменя на поста досегашния наставник Асен Николов.

 


ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПРИ МЪЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Мартин Сотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи