Димитър Димитров е баскетболист №1 на Пловдив


Димитър Димитров е баскетболист №1 на Пловдив
17-08-2018 16:17 | BGbasket.com

Баскетболистът на Балкан и на националния отбор Димитър Димитров бе обявен за най-добър баскетболист на Пловдив за изминалия сезон. Това стана след провеждането на анкетата на на информационна агенция "Темпо Нюз" и електронния сайт TempoNews.net, съвместно с клубното ръководство на бившия му тим Академик Бултекс 99. Право на глас имаха само спортните журналисти, които със своя вот отредиха 47 точки на възпитаника на пловдивската школа.

 

Втори с 34 точки е Мартин Дурчев, пред Васил Бачев с 10 точки. Специалната купа на победителя в анкетата бе връчена от президента на клуба Васил Врачев.

 

"Това е много хубава инициатива. Радвам се, че момче от Пловдив спечели тази анкета, надявам се класацията да продължи и в следващите години и да става все по-оспорвана. Пожелавам на Митко успех в новия му клуб и в националния отбор", каза Васил Врачев.

 

"Митко ще ни липсва, както и Мартин Дурчев, но привлякохме нови играчи и смятам, че отново ще бъдем конкурентноспособни. Ще се борим отново за първата четворка, но ако не успеем – няма да е фатално. Смятам, че шампионатът ще бъде с една идея по-добър. Това е идеята да се вдига нивото на баскетбола в България. Клубът се разраства, имаме нужда от хора, затова имаме нов треньор – Дарко Костич, а Асен Николов пое функциите на главен мениджър. В началото бях сам с трима треньори и започнахме от нулата. Сега четвърти сезон ще играем в елита, което никак не е малко. Всяка една година надграждаме. Спортният директор Тина Димитрова се включи много добре. В предстоящия сезон има идея да играем повече мачове в Колодрума. Работим с успех и при подрастващите, 14-годишните ни момчета постигнаха безпрецедентен успех и спечелиха и трите купи, за които играха – първенство, Купа на България и Балканска купа – без нито една загуба от български отбор. Искаме да превърнем и по-големите възрасти във фактори, които да се борят за титли, и да направим от Пловдив баскетболен център на България. Трудно е, защото има дефицит на треньори, но всичко това го правим за доброто на града и на баскетбола", каза още Васил Врачев.

 

Димитър Димитров също благодари за полученото отличие и пожела успех на бившия си тим. "Благодаря на всички, които са гласували в анкетата. Радвам се, че съм имал силна конкуренция, благодаря на съотборниците ми, с които ще си останем приятели цял живот. Надявам се следващият победител в тази анкета да подобри успехите ми. Радвам се, че конкуренцията тук става все по-голяма, защото когато има такава – има надграждане – иначе се стои на едно ниво", каза Димитров.

 

"Искам да изразя моята благодарност към отбора. И трите пъти, в които съм играл тук, съм се чувствал като у дома си. Академик Бултекс 99 ми подаде ръка в много важни моменти и това няма да го забравя – миналата година след контузията ми, и тази – след обединението на Левски и Лукойл, когато се оказах нежелан в новия тим. Надявам се с игрите ми и тези на целия отбор да сме зарадвали пловдивската общественост и да сме запалили децата по спорта, което е най-важното. Направихме добър сезон, който можеше да бъде още по-добър с малко късмет и по-голяма психическа устойчивост от наша страна. Отивам в клуб с традиции, основното, което надделя за трудното ми решение, бе възможността да играя в силен европейски клубен турнир. Искам да помогна на Балкан да печели в Европа, а в шампионата се надявам да се борим с Левски Лукойл за титлата. Смятам, че първенството ще бъде още по-оспорвано от миналото. Отборите правят силни селекции – Академик Бултекс 99, Рилски спортист, Балкан, Левски Лукойл и Берое ще си оспорват призовите места, без да изключвам младия тим на Академик София, както Ямбол и Спартак Плевен. Искам да побеждавам и с националния отбор", каза още Димитър Димитров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи