Топ центърът на Русия аут за световната квалификация с България


Топ центърът на Русия аут за световната квалификация с България
(сн. FIBA.com)
13-08-2018 09:00 | BGbasket.com

Руският център Тимофей Мозгов, който от новия сезон ще играе за Орландо Меджик в НБА, няма да играе в световните квалификации, чиято втора фаза стартира през септември.

 

Русия е в една група с България, като в първия квалификационен прозорец тимът ще се изправи именно срещу баскетболистите на Любомир Минчев. Двубоят между двата тима е на 16 септември в Химки. Преди това България посреща Франция на 13 септември в „Арена Ботевград“, а Русия гостува на Чехия в Пардубице.

 

"Ясно е, че няма да мога да участвам в лагера или да играя за Русия през август и септември. През това лято доста неща в живота ми се промениха, затова всичките ми планове се провалиха. Трябва да отида рано в Орландо, за да се устроим там с дом, училище за детето," обясни Мозгов за ТАСС.

 

Руският национал се изказа остро против новия формат на световните квалификации. Според него не е нормално мачове да се играят преди началото на сезона.

 

„Наистина мразя това решение да се играят два мача от квалификациите преди началото на сезона. Може би не съм съдия, но мисля, че новият календар е бъркотия. По време на сезона, когато си здрав и играеш редовно, това е нормално. Но когато се връщаш от почивка и имаш само няколко дни да се подготвиш… Никой не е на 100% готов. Нито ние, нито французите, нито белгийците. Никой не е тренирал от месец, никой не е имал четири или пет контроли, може би само една – и трябва да играете за националния отбор“, сподели Мозгов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Русия, Тимофей Мозгов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи