Роберт Гергов: Със сигурност ще имаме школа


Роберт Гергов: Със сигурност ще имаме школа
11-08-2018 14:11 | Мария Маринова

Президентът на ЦСКА Роберт Гергов потвърди, че е много вероятно през следващия сезон „червените“ да нямат мъжки отбор в А група. Пред BGbasket.com обаче той бе категоричен, че проблеми в школата няма и тя ще продължи да съществува.

 

„Школата си остава. За мъжкия отбор не е окончателно решено, но най-вероятно няма да играем в А група. Очаква се в началото на септември да стане ясно“, заяви Гергов пред BGbasket.com.

 

Той разкри и причините за решението. „Имаме затруднения да завършим залата, която ни е приоритет. Предпочитам, вместо да поддържам мъжкия отбор, да завърша залата. Там се забавихме. Има някаква възможност за спонсорство. Чакам да мине август и септември вече ще решим окончателно какво ще правим“, добави президентът на ЦСКА и потвърди, че старши треньорът на мъжкия тим Йордан Колев ще застане начело на Черноморец.

 

Роберт Гергов обясни, че Александър Чакмаков няма да може да осигурява същите финансови средства, както през този сезон. „Няма възможност да помага по начина, по който го е правил досега. Имаме достатъчно финансиране за школата. Нямаме проблеми, но трябва да завършим залата. Със сигурност ще има школа. Чакмаков не е единственият спонсор, той осигурява част от бюджета. Имаме финансиране, всичко е спокойно. Школата ще я има, продължаваме да инвестираме в нея и в залата“.


„Сашо не успя да завърши залата, остави на мен. Ще помага с каквото може, но това ми е приоритет. До момента е завършена на над 80%, остават малко неща. Самата зала е готова, има осветление, но не успяхме да довършим прилежащите помещения“, добави Гергов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, ЦСКА, Роберт Гергов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи