Младежите с ключова победа над Словакия


Младежите с ключова победа над Словакия
(сн. LAP.bg)
15-07-2018 19:58 | BGbasket.com

Младежкият национален отбор на България записа важна победа срещу Словакия с 69:56 в третия ден от европейското първенство, дивизия В в София. Те изиграха силен мач и след силна защита и раздаване за успеха вече имат актив 2-1. Страхотно представяне днес направи Мирослав Васов, който беше на ниво в най-важните моменти от срещата.

 

След утрешния почивен ден първенството продължава с груповата фаза. Следващият съперник на България е Молдова, а срещата е във вторник (17 юли) от 18:15 часа в зала „Универсиада“.

 

Отборите изиграха много оспорвана и ниско резултатна първа четвърт, в която смениха водачеството няколко пъти, а след нея резултатът логично беше равен – 14:14. Лъчезар Димитров натрупа две ранни нарушения в първите пет минути. През втория период обаче националите ни намериха играта си в нападение и в комбинация с по-добра защита успяха да вземат контрола над мача. Те натрупаха преднина, а Кръстан Кръстанов завърши първото полувреме с тройка с табло със сирената, за да даде 13 точки аванс на България при 35:22.

 

В началото на третия период българските играчи позволиха на съперника да се съвземе и да намали разликата, но с отлична серия бързо възстановиха комфортния си аванс. Малка криза в края на частта обаче отново свали разликата като след 30 минути тя беше седем точки при 49:42, а междувременно Георги Митровски напусна игра заради пет лични нарушения.

 

В началото на последната четвърт Словакия продължи устрема си и доведе резултата до равенство при 49:49. Тогава обаче Мирослав Васов взе нещата в свои ръце и отбеляза пет точки за България. Заедно с отлично включилия се Мартин Коцев и две тройки на Иван Алипиев разликата за нашите скочи и те спечелиха категорично мача.

 

Мирослав Васов регистрира 24 точки и добави 4 борби и 3 асистенции за успеха, а по 14 отбелязаха Иван Алипиев и Йордан Минчев, който се доближи до трипъл дабъл с 9 борби, 7 асистенции. За Словакия Матей Дъргон записа 19 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВАКИЯ U20 - БЪЛГАРИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи