Жените U20 с трета победа в контролите


Жените U20 с трета победа в контролите
(сн. BGbasket.com)
23-06-2018 19:50 | BGbasket.com

Българският национален отбор за жени U20 записа трета победа в контролните мачове от подготовката си за европейското първенство, дивизия В. В зала „Общинска“ в Стара Загора баскетболистките на Таня Гатева се наложиха над тима на Румъния с резултат 63:55.

 

Отборите ще се срещнат още веднъж утре от 12:00 часа, а в програмата влиза и връщане на гостуването от страна на националките ни на 4-и и 5-и юли в Орадя.

 

Отборите започнаха равностойно и с доста ниска резултатност. След една част румънките водеха с точка, а силен втори период за тях те се откъснаха с девет напред – 28-18. Отлична серия от 13:3 след подновяването на играта веднага изравни резултата, а след още силни минути за националките ни те поведоха с 45-39 след 30 минути игра. Въпреки че България остана напред дълго през последната част, съперникът изравни при по-малко от три минути до края. Серия от 9:1 в края обаче реши мача в края на отбора ни.

 

Капитанът Петя Бояджиева записа 13 точки и 5 борби за победителките, а по 10 отбелязаха Александра Петрова (10 борби) и Юлияна Вълчева (7 борби). За Румъния с 11 точки се отчете Карла Попеску.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛАРИЯ U20 - РУМЪНИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНТРОЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи