Хубава победа за жените U20 в първата контрола


Хубава победа за жените U20 в първата контрола
сн. BGBasket.com
16-06-2018 20:25 | Мария Мицова

Българският национален отбор за жени U20 постигна хубава първа победа в контролните срещи, като се наложи със 69:62 над Гърция в зала "Триадица". Утре двата тима ще изиграят още една проверка помежду си от 11.30 часа.

 

България остави добри впечатления с бърза и комбинативна игра, която разбира се често бе накъсвана и от грешки. Петя Бояджиева и Гергана Иванова дадоха заявка за топреализатори и лидери на водения от Таня Гатева състав.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Двубоят започна с много активна игра на гръцкия тим, но и българският не отстъпваше изобщо и не позволи да се стигне до разлика. Една от най-опитните в състава ни Петя Бояджиева вкара 11 бързи точки само за 8 минути. След няколко равенства, две минути преди края на първата част нашите момичета поведоха с 6, но с две бързи тройки равенството се възстанови до 18:18.


И през втората четвърт сценарият се повтори и българският тим пропиля крехка преднина, за да тръгнат нещата кош за кош.
С две поредни тройки на Гергана Иванова се стигна до 7 аванс за България, а с хубави нападения до края на полувремето разликата стигна до 10. При такава - 42:32 - се оттеглиха двата отбора и на почивката.


Българският тим поддържаше преднина и в третата четвърт, в която и за двата отбора се появиха в игра повечето от резервите. Грешките обусловиха и по-слабата резултатност за нашите в тази част. Преди финалния период домакините имаха аванс от 53:46.


И в него изглеждаше, че България води комфортно, на моменти с 10-12 точки, но добра поредица на гъркините върна интригата три минути преди края на срещата при 6 разлика. В правилния момент все пак българският отбор успокои темпото и си осигури победата със 69:62.


Петя Бояджиева завърши с 24 точки за 28 минути с отлична успеваемост. Гергана Иванова добави 12 точки, а по 9 реализираха Юлияна Вълчева и Виктория Иванова. Елена Цинеке отбеляза 15 за Гърция.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ КОНТРОЛАТА БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ, ЖЕНИ U20

 

СЪСТАВ С ПЪЛНИ ПРОФИЛИ НА БЪЛГАРИЯ U20

 

ПРОГРАМА ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи