Избират нова Треньорска комисия в средата на юли


Избират нова Треньорска комисия в средата на юли
Йовица Арсич
13-06-2018 14:35 | BGbasket.com

Избори за нов председател и състав на Треньорската комисия ще се проведат на 14 юли, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

 

Това ще се случи по време на организирания от БФБ годишен редовен треньорски семинар в зала НСА „Васил Левски“. Главен лектор ще е бившият старши треньор на Лукойл Академик Йовица Арсич.

 

Припомняме, че в началото на 2018-а година цялата Треньорска комисия подаде оставката си.

 

Арсич, който в момента е начело на Борац Чачак, ще проведе лекции на тема „Обем на работа при 14-годишни баскетболисти/ки“ и „Защита“. Семинарът е с начален час 10:00.

 

Веднага след края на двете лекции ще се проведе и Общо събрание на лицензираните треньори в България и избори за Председател на Треньорската комисия.

 

Интересното е, че семинарът може да премине без нито един селекционер на националните отбори за подрастващи.

 

Той ще бъде по време на Европейското първенство за младежи до 20 години в София, което предполага отсъствието на тримата треньори на този тим от семинара и събранието, които ще са часове преди втория мач от груповата фаза.

 

На същия ден е насрочена и контролна среща на юношеския национален отбор, воден от Мануел Марков и Бойко Миленков, в Ботевград. Единствено треньорът на момчетата U16 Христо Ценов ще е приключил ден по-рано участието си с отбора на приятелския турнир в Габрово и би могъл да присъства, в зависимост от програмата, която е подготвил за тима.

 

При женското направление Таня Гатева ще бъде в Румъния по това време, където ще тече Европейското първенство за жени до 20 години. Александър Алексиев и Лъчезар Коцев тепърва ще обявят програмата си за подготовка на момичета U18 и U16.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи