Глушков: Ако не напълним залите, защо го правим всъщност?!


Глушков: Ако не напълним залите, защо го правим всъщност?!
(Снимка: LAP.bg)
12-06-2018 21:03 | BGbasket.com

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков сподели мнение за дискусиите по време на поредния Управителен съвет на централата и отново призова за разбиране между баскетболните хора.

 

"Мисля, че сме обединени около това, че дали ще е лига или първенство, това няма голямо значение. Това не е определящо. Определящо е отношението на хората към баскетбола. Един човек сам не може да направи така нещата да вървят както на него му се иска. Всички сме в една лодка и трябва да има синхрон. Иначе лодката ще се обърне," заяви Глушков.


"В момента финансовите въпроси са най-лесните. Трудните въпроси са как всички да мислят по един начин и за баскетбола - как да го вдигаме, а не да го сваляме. Призовавам за колегиалност, ще погледна лицата на хората след седмица. Казах им, че нямаме какво да крием. Финансовите проблеми са решими. Това не е голямата болка. Болката е да напълним залите. Ако не напълним залите, защо го правим всъщност. Спонсорите ще разберат. Елитно първенство ще има, независимо как се казва, дали е лига, или друго," допълни той.

 

"Баскетболът не го правя аз, правят го те. Ще решим междуличностните проблеми. Не е важно да се обичаме, важното е да работим заедно. Но те, клубовете, правят баскетбола," завърши Глушков.

 

На 16 юли ще има Управителен съвет на БФБ, който вече би трябвало да реши окончателно въпроса за НБЛ и да го приеме.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи