Рилецо разби Академик и е на крачка от трети пореден бронз


Рилецо разби Академик и е на крачка от трети пореден бронз
(сн. LAP.bg)
20-05-2018 20:14 | BGbasket.com

Рилски спортист изигра страхотен мач като гост на Академик Бултекс 99 в началото на серията за третото място в мъжкия шампионат. В зала „Сила“ самоковци се наложиха с категоричния резултат 77:56 и поведоха с 1-0 победи в серията. Тя се играе до две победи от три мача, така че Рилецо може да се окичи с трети пореден комплект бронзови медали още във вторник, когато ще бъде домакин на мач №2.

 

Първите минути в мача бяха равностойни, но след тях Рилски направи серия от 10:0 за край на първата четвърт и се откъсна напред. Самоковци продължиха високото темпо и здравата защита до почивката, за да увеличат аванса си над 20 точки при 45:24. Стабилната разлика на гостите се запази след подновяването на играта, като равностойна трета част запази статуквото. До края не се случиха изненади, а отличната работа през първото полувреме осигури спокоен край на мача за Рилски спортист.

 

Самоковци бяха по-силни в борбата под коша и предизвикаха повече грешки на съперника си, който имаше много слаб процент от тройката – 4/26.

 

Най-резултатен за победителите с 18 точки беше Шелдън Джетър, който хвана и 5 борби, 14 плюс 8 добави Травис Тейлър, а 13 точки отбеляза Мартин Маринов.

 

За Академик Никола Маравич записа 12 точки и 7 борби, и беше единственият баскетболист на отбора си с двуцифрен актив. По 9 точки добавиха Александър Груев и Васил Михайлов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи