Васил Врачев: Логиката повелява да вземем бронза


Васил Врачев: Логиката повелява да вземем бронза
19-05-2018 11:43 | BGbasket.com

Президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев смята, че отборът му заслужава бронзовите медали в шампионата. Пловдивският тим ще има за съперник Рилски спортист, а първият мач от серията е в неделя в комплекс „Сила“.

 

„Логиката повелява да вземем бронзовите медали в шампионата“, споделя Врачев и добавя: „За пръв път в клубната историята играем за медали, но смятам, че третото място би ни прилягало напълно. Рилски спортист спечели Купата на България, Левски Лукойл и Балкан ще си оспорват златните медали, на нас бронзовите ще ни отиват, тъй като бяхме напълно равностойни на тези три отбора“.

 

„В редовния сезон завършихме на второ място, а лично за мен това класиране говори повече за работата, която вършим, играта и постоянството, които показвахме през годината. Класирането ни в Топ 4 за пръв път в историята ни е венецът на усилията, които полагат треньори, състезатели и ръководство в последните години. Успяхме да върнем пловдивския баскетбол на картата, да напълним отново залата и това е най-голямото ни постижение. Разбира се, даваме си сметка, че никой няма да ни даде медалите даром и трябва да положим необходимото старание и усилия да си ги спечелим. Смятам, че разполагаме с отбор, който има сили и възможности да го направи.

 

„От три години, откакто се завърнахме в елита, вървим във възходяща градация. През настоящия сезон играхме успешно на три фронта, влязохме в Топ 4 на турнира за Купата, в който съвсем малко не ни достигна да играем финал, бяхме на прага и на финалната четворка в Балканската лига. Евентуалното спечелване на медали ще ни даде още по-голям стимул и увереност да продължим да се развиваме и да се превръщаме във все по-голям фактор в родния баскетбол“, казва още Васил Врачев.

 

Той за пореден път призовава феновете да напълнят залата и да подкрепят отбора в неделя срещу Рилски спортист. Поканени са и всички спортни клубове и техните фенове, има готовност за отваряне и на допълнителни трибуни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Васил Врачев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи