Левски Лукойл направи първа крачка към полуфинала


Левски Лукойл направи първа крачка към полуфинала
(Снимка: LAP.bg)
28-04-2018 19:58 | BGbasket.com

Левски Лукойл стартира плейофите в мъжкото първенство с категорична победа над Черно море Тича в първи двубой от четвъртфиналите. В зала "Триадица", "сините" направиха първа крачка към полуфинала след 93-67.

 

Мач №2 е във Варна в понеделник.

 

Началото бе трудно и по-слаборезултатно, като никой от двата отбора не успяваше да вземе аванс. Чак в края на първата четвърт с няколко тройки бе вдигнат резултатът за 23-17 след 10 минути. За две минути и половина “сините” отбелязаха повече точки отколкото в първите 7 и така си осигуриха преднината.

 

Втората част премина под категоричното надмощие на Левски, който набързо поведе със солидна разлика. Към края на полувремето тя вече бе 20 точки, а Черно море бе отбелязал само 7 за 8 минути от четвъртината, като нямаше решение срещу високите играчи на домакините. Варненци направиха и много грешки през това първо полувреме, което допълнително увеличи пропастта.

 

След почивката нищо не се промени и разликата си остана 20-тина точки. Левски използва възможността да изпробва различни състави и идеи, а желанието за изява на всички играчи на тима увеличи до 30 аванса им в края на третата част.

 

Мощни забивки от Омари Гудул подпечатаха успеха на Левски и не дадоха много поводи за оптимизъм у гостите, още в началото на последната четвърт. До края двубоят се доиграваше, като Черно море направи всичко по силите си да се оттегли поне с по-достоен резултат от сблъсъка.

 

С по 13 точки за Левски завършиха Омари Гудул и Крис Минков, по 12 добавиха Николай Стоянов и Павлин Иванов, а всеки от играчите на домакините се разписа.


За Черно море Кристиян Кръстев вкара 22, а Симеон Илиев добави 16.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Черно море Тича, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи