Берое Стара Загора удари Монтана 2003 и върна интригата във финала


Берое Стара Загора удари Монтана 2003 и върна интригата във финала
(сн. LAP.bg, архив)
27-04-2018 19:48 | BGbasket.com

Битката за титлата в женското първенство продължава. Берое Стара Загора спечели третия мач от финалната серия срещу Монтана 2003 у дома с 81-74 и намали изоставането си на 1-2 победи. Тимът на Таня Гатева контролираше събитията на почти през целия двубой, като можеше да спечели и с по-голяма разлика.

 

Мач №4 е утре, като той ще се проведе отново в Стара Загора.

 

Въпреки че бяха притиснати до стената, още от началните минути домакините показаха, че няма да се предадат лесно. Те започнаха мача със серия от 8-2, а малко след това поведоха и с двуцифрена разлика. Постепенно обаче баскетболистките на Стефан Михайлов започнаха да влизат в ритъм и след десет минути игра намалиха изоставането си на 4 точки. Малко след началото на втория период те стигнаха и до пълен обрат, но Берое Стара Загора бързо си върна водачеството и на почивката водеше с 47-38.

 

Доминацията на домакините продължи и след паузата, като преди заключителния период те водеха с комфортните 17 точки. Монтана 2003 изигра силни финални минути и стопи част от пасива си, но нямаше сили за пълен обрат.

 

Най-резултатни за успеха с по 14 точки бяха Теодора Динева (плюс 8 борби) и Карина Константинова. С 13 точки и 8 борби е Габриела Николова, 11 точки има Виолина Кочева, а по 10 отбелязаха Александра Петрова и Гергана Иванова.

 

За Монтана 2003 Димана Георгиева бе над всички с 20 точки и 10 борби. С дабъл-дабъл от 17 точки и 10 откраднати топки е и Радостина Димитрова, като тя овладя и 9 борби. По 11 точки добавиха Виктория Стойчева и Цветомира Шаренкапова.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В А ГРУПА-ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи