Георги Давидов: Ако аз не вярвам в момчетата, кой друг?!


Георги Давидов: Ако аз не вярвам в момчетата, кой друг?!
(Снимка: LAP.bg)
25-04-2018 11:12 | BGbasket.com

Георги Давидов завършва първи редовен сезон като старши треньор, а неговият Академик София остана шести и ще спори с Балкан на четвъртфиналите в мъжкото първенство.

 

Младият тим на Академик загуби тежко от първия в класирането Левски Лукойл в последния кръг, след което Давидов коментира: "За съжаление започнахме мача плахо, Левски игра доста концентрирано и агресивно. Тити Папазов бе решил да даде шанс на момчетата, които получават по-рядко възможност да играят. Те наистина го използваха, особено Ники Стоянов, от него дойде цялата енергия, агресия, в защита и нападение, за което го поздравявам. За нас настъпиха доста тежки времена. В третата част разликата стигна 30 точки, но в края момчетата се сбориха."

 

"Ако аз не вярвам в тях, кой друг ще повярва. Аз наистина им вярвам. Тези момчета са много талантливи, но процесът е много дълъг и труден. Изисква се страшно много търпение и от тяхна страна, и от моя. Нашият треньорски щаб има своята идея за баскетбола, трябва да ги поощряваме, изтърпяване. Без грешки няма да стане. Моята задача е да проявявам търпение и да ги подкрепям, и аз го правя с цялото си сърце и душа," сподели още Давидов.

 

"Процесът е двустранен. Те растат, и аз раста. Те правят грешки, и аз правя грешки. Те правят добри неща, и аз правя добри неща. Всички мои колеги знаят какво е да си старши треньор за първи път. Въпрос на настройка. Хванах отбора в страшно комплицирана ситуация. Трябваше да запазим здравето на момчетата, които участваха на три фронта. Трябваше да правим ужасяващи гимнастики. Благодаря на Петко Маринов и на Иван Коцев, и на целия си щаб. Аз лично не мога да кажа, че съм доволен от себе си, защото знам, че мога повече. Но съм ОК, защото това е урок, урок, който уча всеки ден," даде оценка той за последните месеци.

 

"Това е знак на уважение към "виновника" за това - господин Валентин Златев, който бе на трибуните. Това бе жест към него, защото и двата отбора доскоро бяха негови. Нашата история никога не може да се изтрие. Ние и към настоящия момент все още сме шампиони. Това бе благодарност към него, за всичко, което прави за българския баскетбол, не само за този проект," завърши Давидов след като съставите на Левски Лукойл и Академик се събраха заедно в кръга след края на срещата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи