Монтана 2003 се приближи на победа от титлата


Монтана 2003 се приближи на победа от титлата
(Снимка: LAP.bg)
24-04-2018 20:10 | BGbasket.com

Монтана 2003 взе преднина от две победи във финалната серия от женското първенство, след като се наложи над Берое Стара Загора със 74-65. Серията заминава за Стара Загора, където при нов успех на Монтана и ще приключи.

 

Двубоят стартира с равностойна първа четвърт, в която само за кратко домакините имаха лек превес, но Берое удържа, за да не се качи разликата. Монтана имаше отличен ден от тройката, като само в първите десетина минути вече бе с 5 точни от седем опита. Така момичетата на Стефан Михайлов поведоха с 8 точки в един момент, но добра серия на Берое отново върна гостите в мача с пет минути до края на полувремето.

 

Серия от 12-2 в тези пет минути обаче пак наклони везните в полза на Монтана, за 40-28 на почивката. Второто полувреме започна с още увеличаване на разликата от страна на домакините, като въпреки опитите да се намери оптимален състав от Таня Гатева, Берое все по-трудно противодействаше. Гостите вкараха първата си тройка чак в края на третата четвърт, докато само Виктория Стойчева вече имаше шест за Монтана до този момент.

 

Монтанки обаче вече имаха преднина от 18 точки, която държаха и на старта на финалния период. Силна серия на Берое скъси пак разликата до 11, със 7 минути и половина до сирената. След това в играта на двата тима последва спад, и повече от три минути нямаше кош, след което вече бе оформен крайният резултат и победата на Монтана.

 

Виктория Стойчева наниза 21 точки (6 тройки) и хвана 5 борби за победителките, 17 плюс 11 борби добави Димана Макариева, а с 15 точки завърши Христина Иванова.

 

За Берое 15 точки и 5 асистенции регистрира Гергана Иванова, а с 13 точки, 6 асистенции и 4 борби се включи Виолина Кочева.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В А ГРУПА-ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Берое Стара Загора, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи