Атрактивни отигравания и 238 точки в Мача на звездите


Атрактивни отигравания и 238 точки в Мача на звездите
(сн. LAP.bg)
22-04-2018 18:02 | Мария Маринова

„Зелените“, водени от Небойша Видич и Александър Дяковски, спечелиха тазгодишното издание на Мача на звездите, което се проведе в „Арена Ботевград“. Те се наложиха над състава на „червените“ на Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов със 135-103. Срещата бе с висока резултатност и изпълнена със зрелищни отигравания за радост на феновете в залата. За MVP на срещата бе избран Омари Гудул от Берое. Александър Милов от Академик получи награда за млад играч.

 

Двубоят започна на много високи обороти. „Зелените“ взеха инициативата и след десет минути игра водеха с 41-32. Много силно започна и Омари Гудул, който вкара 10 точки за една част. Двата тима продължиха да се надстрелват и през втория период и на почивката резултатът бе 77-59 в полза на отбора на Видич и Дяковски.

 

На почивката умения показаха и деца с умствени увреждания от отбора на Академик Бултекс 99 от Пловдив с треньор Тина Димитрова. Те участваха и в демонстративен мач, в който се включиха и популярни личности.

 

След паузата „зелените“ продължиха да увеличават разликата в своя полза. Три минути преди края на частта те минаха границата от 100 точки след кош на Айзея Юмипиг, а преди последната четвърт водеха със 110-88. Те контролираха събитията на терена и в оставащите минути и без проблеми спечелиха.

 

Най-резултатен за победителите бе Травис Тейлър с 24 точки. Омари Гудул завърши с 22. С 14 е Христо Николов, Айзея Юмипиг отбеляза 13, 12 има Алан Арнет, а Николай Маринов добави 11.

 

За „червените“ Евън Равънел вкара 19 точки. Венцислав Петков наниза 15, с една по-малко е ДиВон Уошингтън, а Игор Кесар се отчете с 11.

 

В аматьорския мач, който се изигра по-рано днес, Западът победи отбор Изток,Център,Юг в интересен мач, завършил при резултат 115-97. Ключова се оказа силната последна четвърт, която Западът спечели с 36-12.

 

Най-резултатен за успеха бе Цветелин Иванов с 22 точки. Дамян Стоянов добави 19. За съперника с 16 е Димитър Янчев, а по 15 вкараха Николай Шатаров и Богомил Дичев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мач на звездите
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи